NEVIĐENI MASAKR U PAKISTANU: Avganistanska vojska napala POPISIVAČE STANOVNIŠTVA
Foto: Reuters

Bezumno

NEVIĐENI MASAKR U PAKISTANU: Avganistanska vojska napala POPISIVAČE STANOVNIŠTVA

Planeta -

Najmanje devet lica ubijeno je kada su avganistanske bezbednosne snage, uz podršku artiljerije, otvorile vatru na radnike koji su, sa pakistanske strane granice, prikupljali podatke za popis stanovništva i na trupe koje su ih pratile.

Tom prilikom život je izgubilo devet civila, a 42 je ranjeno, među kojima su žene i deca.Kako su navele pakistanske civilne i vojne vlasti, taj prekogranični napad nije bio ničim izazvan, dok avganistanski zvaničnici tvrde da su Pakistanci prvi otvorili vatru i ranili dva avganistanska policajca, prenosi AP.

Portparol pakistanske vojske general major Asif Gafur rekao je da je vojska zatvorila granicu kao odgovor na taj napad, čime je blokiran prolaz ljudi i robe do Avganistana.

"Za sada, primili smo devet tela. Ti civili su ubijeni u avganistanskom napadu", rekao je doktor državne bolnice u Čamanu, Aktar Muhamed, dodavši da su neki od ranjenih u kritičnom stanju.Premijer Pakistana Navaz Šarif izdao je saopštenje u kome je avganistanski napad opisao kao "nesrećan".

On je insistirao da Kabul prestane sa prekograničnim napadima, upozoravajući da takvi napadi prete naporima da se uspostavi mir u Avganistanu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV Vesti 05.05.2017: Kada će biti iseljeni migranti iz centra Beograda

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track