RUSKI MEDIJI NAJAVILI TUŽBU PROTIV MAKRONA: Dosta su lagali, idemo na sud!
Foto: Reuters

Presavili tabak

RUSKI MEDIJI NAJAVILI TUŽBU PROTIV MAKRONA: Dosta su lagali, idemo na sud!

Planeta -

Televizijski kanal RT i agencija Sputnjik podneće tužbu povodom objava Agencije Frans pres o tome da su umešani u širenje lažnih vesti o kandidatu za predsednika Francuske Emanuelu Makronu, saopštila je glavna urednica RT i Sputnjika Margarita Simonjan.

„Recept laži o RT i Sputnjiku u izvedbi AFP i Makronovog štaba: uzmite priču koja s nama nema nikakve veze, opišite korak po korak mehanizam njenog širenja, koji opet nikako nije povezan ni s RT ni sa Sputnjikom, dodajte što više gneva pravednika i na kraju — obavezno! — ničim neizazvano spomenite RT i Sputnjik. Sve je spremno za podgrevanje histerije o ’ruskoj pretnji‘ u francuskom društvu. Dosta su lagali. Idemo na sud“, naglasila je Simonjanova.

Ranije je AFP objavio materijal u kojem govori o širenju lažnih vesti o tome da je francuski predsednički kandidat Emanuel Makron, navodno, vlasnik ofšor računa na Bahamima.

Anonimni izvor agencije iz redova saradnika Makronovog štaba priča kako su se, prema njegovom mišljenju, širile ove vesti, a priču završava nalozima na društvenim mrežama koji su, kako on pretpostavlja, bliski RT i Sputnjiku.

Navedeno je da RT nije spominjao ovu priču ni na jednoj od svojih medijskih platformi dok Makron nije podneo tužbu za klevetu.

Ranije je saopšteno da RT zahteva da se ispravi članak o navodnoj umešanosti televizijskog kanala u širenje lažnih vesti o Makronu.

(Sputnjik Srbija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track