(VIDEO) PUTIN ZAGRMEO SA CRVENOG TRGA: Nema te sile koje će pokoriti ruski narod!
Foto: Reuter 09.05.2017.

Poziva svet u borbu protiv terorizma

(VIDEO) PUTIN ZAGRMEO SA CRVENOG TRGA: Nema te sile koje će pokoriti ruski narod!

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je danas da je Rusija spremna na saradnju sa međunarodnom zajednicom u borbi protiv terorizma, ekstremizma i neonacizma, i pozvao međunarodnu zajednicu na konsolidaciju u toj borbi.

"Poštovani građani Rusije, dragi veterani, vonjici i starešine, drugovi generali i admirali, čestitam vam Dan pobede. Ova pobeda ostaće vrhunac pobede zdravog razuma. Rat je odneo milione života. Na Sovjetski Savez nacisti su obrušili najveći udar, ali neće biti te sile koja će pokoriti naš narod. Obrnuli smo krvavi točak II svetskog rata u suptrotnom smeru i uništili nacicam. Mir su izvojevali naši očevi, pradedovi i dedovi. Poručujem ih da se nikada neće stideti nas. Budućim pokolenjima prenećemo istinu. Slava narodu pobedniku, Ura!", poručio je Putin na tradicionalnoj vojnoj paradi na Crvenom trgu, povodom Dana pobede nad fašizmom.

Foto: Reuter
Foto: Reuter

"Danas nas život tera da povećavamo naš odbrambeni potencijal, ali za efikasnu borbu sa terorizmom, ekstremizmom, neonacizmom, drugim pretnjama, neophodna je konsolidacija cele međunarodne zajednice. Mi smo otvoreni za takvu saradnju", nastavio je.

Putin je poručio da će Rusija "uvek biti na strani mira, sa onima koji biraju put ravnopravne saradnje, koji odbacuje ratove koji se kose sa smislom života i suštine čoveka".

"Pouke onoga što se dogodilo teraju nas da budemo oprezni, oružane snage Rusije spremne su da se suprotstave svakom napadu", rekao je ruski predsednik.

Po njegovim rečima, obaveza sadašnje generacije je da se narednim generacijama obezbedi mir i stabilnost na planeti.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sila 8 Tu-160: Za njega kažu da je ruski "Beli labud"!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track