DEVOJČICA PLAĆA ZA SVOJU HRABROST: Suprostavila se nacisti SADA JE ČUVA POLICIJA!
Foto: Facebook WOSM

Žalosno

DEVOJČICA PLAĆA ZA SVOJU HRABROST: Suprostavila se nacisti SADA JE ČUVA POLICIJA!

Planeta -

Nedavno se internetom proširila fotografija mlade devojke koja se suprotstavila ekstremno desničarskim protestantima u Češkoj.

16-godišnja Lucija Mislikova stala je ispred neonacističkog protestanta u Brnu, a njen potez i stav postali su hit na internetu, ali je osim pozitivnih komentara primila i veliki broj prijetnji.

Centar za borbu protiv terorizma i sličnih pretnji koji deluje u sklopu ministarstva unutrašnjih poslova u Češkoj izjavio je kako je Lucija pod policijskom zaštitom zbog velikog broja pretnji koje je primila. Pretnje su joj uglavnom upućene putem Fejsbuka.Lucija je u intervjuu za AP izjavila kako je važno za mlade da komentarišu javna pitanja.

"Mislim da je važno da vas čuju i vide. Mislim da je to važno. Mislim da mladi ljudi trebaju više da komentirišu javna pitanja i izražavaju svoje stavove", poručila je i dodala kako će upravo mladi živeti u budućnosti pa je zato rebaju i da skroje.Lucija je rekla i kako ne osuđuje muškarca ispred kojeg je stala, ali da se bori protiv njegovog razmišljanja.

Protest je održan u Brnu, a organizovala ga je DSSS, ekstremno desna "radnička" stranka. Osim njih, na ulicama se tog dana našao i velik broj njihovih protivnika koji su protestvovali igrom i crtanjem i koji su hteli da ukažu kako su umorni od mržnje.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track