Mubarakov kandidat: Ja sam predsednik Egipta!
Foto: REUTERS

Mubarakov kandidat: Ja sam predsednik Egipta!

Planeta -
Šafikov portparol izjavio da je bivši premijer iz doba vladavine Hosnija Mubaraka pobedio na izborima, negirajući tvrdnje Muslimanskog bratstva

KAIRO - Portparol predizborne kampanje predsedničkog kandidata Ahmeda Šafika izjavio je danas da je bivši premijer iz doba vladavine Hosnija Mubaraka pobedio na izborima, negirajući tvrdnje Muslimanskog bratstva o pobedi njihovog kandidata.

Ahmed Sarhan izjavio je na konferenciji za novinare da je na predsedničkim izborima, održanim proteklog vikenda, Šafik osvojio 51,5 odsto glasova i da su tvrdnje o pobedi Mohameda Morsija lažne. "General Ahmed Šafik je sledeći predsednik Egipta", rekao je Sarhan, dodajući da je Šafik osvojio oko 500.000 glasova više od Morsija. Izborni štab islamističkog Muslimanskog bratstva proglasio je u ponedeljak pobedu svog kandidata Morsija, ali je tu pobedu odmah osporio njegov protivkandidat.

Šef njegovog izbornog štaba Ahmad Abdelati izjavio je novinarima da je Morsi osvojio 52,5 odsto glasova, dok je za njegovog rivala Šafika glasalo 47,5 odsto birača. Zvanični rezultati predsedničkih izbora biće objavljeni u četvrtak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track