EVROPLJANI SPREMITE SE, AMERIKA UVODI NOVE ZABRANE U AVIONIMA: Više neće moći da se unose računari!
Foto: Shutterstock

Biće haosa

EVROPLJANI SPREMITE SE, AMERIKA UVODI NOVE ZABRANE U AVIONIMA: Više neće moći da se unose računari!

Planeta -

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa verovatno će proširiti zabranu unošenja elektronskih uređaja u avione za SAD i na Evropu, ali istovremeno proverava kako da osigura da litijumske baterije u prtljažnicima kako ne bi eksplodirali u vazduhu, tvrde zvaničnici.

Takvo proširenje zabrane moglo bi pogoditi američke vazduhoplovne prevoznike poput "Junajter erlajnza", "Delta erlajnza" i "Ameriken erlajnza". Američki i evropski zvaničnici koje je kontaktirao Rojters kažu da očekuju da će tu odluku Američka kancelarija za državnu sigurnost (DHS) objaviti uskoro.

Za četvrtak je planiran susret DHS-a sa predstavnicima vazdušnih prevoznika kako bi se razmotrila sigurnosna pitanja, a isti dan ministar državne odbrane Džon Keli trebalo bi da obavesti senatore o domaćim sigurnosnim pretnjama i drugim pitanjima u vezi sa vazdušnim prevozom.

SAD je uveo restrikcije za unošenje prenosnih računara i drugih elektronskih sprava u avione iz deset zemalja među kojima su Turska, Saudijska Arabija, Emirati i Katar zbog strahova da bi se tako mogla maskirati bomba.

(Index.hr)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KOŠMAR! Avion pada na automobile, a oni zaglavljeni u koloni!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track