(VIDEO) TRAMP PROGOVORIO O SMENI DIREKTORA FBI: Tog bih FOLIRANTA svakako NAJURIO!
Foto: Reuters

Predsednik SAD u intervjuu NBC

(VIDEO) TRAMP PROGOVORIO O SMENI DIREKTORA FBI: Tog bih FOLIRANTA svakako NAJURIO!

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp progovorio je o razlozima iznenadne smene direktora FBI Džejmsa Komija

On je u prvoj izjavi posle smene rekao da bi " u svakom slučaju dao otkaz Komiju, čak i da mu to nije savetovalo Ministarstvo pravosuđa".

"Komi mi je tri puta rekao da nisam pod istragom, tokom jedne zajedničke večere i u dva telefonska razgovora. Pitao sam ga: Ako je moguće, da li možete da mi date do znanja jesam li pod istragom? Odgovorio mi je: Niste pod istragom", izjavio je Trump u intervjuu za NBC News.

"Bez obzira na preporuku ljudi iz Ministarstva pravosuđa, ja bih Komija ionako smenio", dodao je Tramp, čime je zapravo demantovao službeno saopštenje Bele kuće, prema kojem je direktora FBI smenio na osnovu preporuke glavnog državnog tužioca Džefa Sešnsa, koji je ujedno i ministar pravosuđa, i njegovog zamjenika Roda Rosenštajna, koji je po funkciji neposredno nadređen direktoru FBI-a.

Trump je Komija tokom intervjua nazvao "folirantom koji je u FBI-u stvorio haos".

Inače vršilac dužnosti direktora FBI-a Endru Mekejb obećao je da će Obavještajni odbor Senata obavestiti o bilo kakvom pokušaju uplitanja u istragu saveznog biroa o povezanosti Rusije i predsedničke kampanje Donalda Trampa 2016. godine.

Mekejb je kao vršilac dužnosti stao na čelo FBI-a nakon što je predsednik Tramp iznenada u utorak smenio bivšeg direktora Džejmsa Komija. Senatski odbor takođe istražuje navodnu rusku umešanost u američke predsedničke izbore 2016.

nbcnews.com

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: TOP 10 najvećih “bisera” Donalda Trampa!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track