(VIDEO) U PRIVATNIM PROSTORIJAMA DONALDA TRAMPA: Novinarima otkrio šta ga najviše boli
Foto: Reuters

Neočekivano

(VIDEO) U PRIVATNIM PROSTORIJAMA DONALDA TRAMPA: Novinarima otkrio šta ga najviše boli

Planeta -

Kai i njegovi prethodnici, i Donald Trap će ostaviti svoj lični pečat u beloj Kući. Mala grupa novinara je već sada imala prilike da vidi šta će to biti.

Kada je Barak Obama boravio u Ovalnoj sobi, tretirao je to kao svetilište dostupno tek malom broju ljudi. Za Trampa ona je postala glavno mesto za sastanke svih vrsta, i ima malo razlike u odnosu na njegovu kancelariju u Tramp tornju u Njujorku.

"Nikada nije dovodio ljude", komentariše Tramp praksu Obame. "Ja je koristim mnogo i često".

Da bi se pokazao u drugom svetlu, Tramp je doveo nekoliko novinara u privatnu trpezariju u zapadnom krilu Bele kuće kako bi im pokazao "nešto neviđeno". Svaki presednik daje svoj pečat ovoj zgradi, a i tramp je učinio svoje. Slike modernih umetnika koje su ostavili Obame nestale su i zamenjene su klasičnim portretima bivših predsednika.

Ali najviše promena je prepela soba za ručavanje. U njoj je ogromni kristalni luster koji je platio svojim novcem , ali i TV dijagonale 1,5 metar postavljen nasuprot njegovom mestu za stolom.

Tu su novinari imali prilku da vide da Trampa u prvih 100 dana vlasti najviše boli - što ga štampa ne poštuje. Smatra da bi trebalo da ima mnogo više pozitivnih vesti o njegovom predsednikovanju.

Iz Ovalne dobe nekoliko desetina metara ima do njegove rezidencije, gde provodi dosta svog slobodnog vremena. Zgrada ima četiri sprata, a u njoj je do sad Tramp boravio sam. U vreme Obame treći i četvrti sprat se tretirao kao privatni prostor za Obaminu familiju, a ne kao državna zgrada.

Trampu je omiljena Linkolnova soba, a on smatra da je njegov prethodnik bio genije. Na večeri sa novinarima Tajma se kasnije malo opustio i priznao neke svoje greške, ali daleko od većine koji mu se pripisuju.

(Time)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: TOP 10 najvećih “bisera” Donalda Trampa!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track