ROBIJAŠ POKUŠAO BEKSTVO IZ ZATVORA: Narko-bosa izdale štikle
Foto: Profimedia

Hit

ROBIJAŠ POKUŠAO BEKSTVO IZ ZATVORA: Narko-bosa izdale štikle

Planeta -

Ubica Fransisko Erera Argeta (55), poznat i kao Don Čiko, stavio je periku i tamne naočare, ali je čuvarima bio sumnjiv njegov trapavi hod, pa su ga uhvatili

TEGUSIGALPA - Fransisko Erera Argeta (55), poznat i kao Don Čiko, vođa jedne bande iz Hondurasa, pokušao je da pobegne iz zatvora prerušen u žensko, ali ga je izdalo to što nije znao da hoda u obući sa štiklama!

Njegova katastrofalna maska nije uspela da prevari čuvare zatvora San Pedro.

Duboki dekolte

Don Čiko je obukao džemper sa dubokim dekolteom i plavu suknju, a na glavu je stavio plavu periku, dok je lice pokušao da sakrije velikim crnim naočarima. Da bi mu maska bila uverljivija, oko vrata je nosio ogrlicu, a nokte na rukama je nalakirao u roze.

Kada je krenuo ka izlazu iz zatvora, Don Čiko se predstavio kao Hasinta Elvira Arauho, koja je stvarno bila u poseti zatvoru i čiju je identifikacionu karticu imao.

"Čuvari su primetili da Argeta čudno hoda. Imao je velikih problema da se navikne na visoke štikle. Uprkos tome, prošao je kroz nekoliko provera, a kad mu je jedan od čuvara tražio identifikacionu karticu, Argeta mu se obratio grubim glasom, koji nije ni pokušao da prikrije", kaže Bajron Sauseda, portparol policije.Surova kazna

Čuvar je potom tražio od njega da skine naočare i tada je postalo jasno da je u pitanju zloglasni vođa bande.

Don Čiko je u zatvoru od septembra 2015. godine. Osuđen je na dugogodišnju robiju zbog ubistva i posedovanja velike količine oružja. Za kaznu zbog pokušaja bega Don Čiko će biti prebačen u zloglasni zatvor El Pozo u Santa Barbari, koji važi za najopasniji u zemlji.E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track