Najnovije vesti

AGENT FBI OTKRIO JEZIVU ISTINU: Bin Ladenov sin je spreman da ga NASLEDI
Foto: Printscreen Youtube

Opasno

AGENT FBI OTKRIO JEZIVU ISTINU: Bin Ladenov sin je spreman da ga NASLEDI

Planeta

Još od malih nogu sin Osame bin Ladena Hamza je pripreman da bude novi lider terorističke organizacije Al Kaida.

FBI je objavio pisma koja je Hamza pisao u svojoj 22. godini, a u kojima poručuje Amerikancima "Dolazimo i osetćete to". Danas Hamza ima 28 godina i u januaru je stavljen na terorističku listu State Departmenta gde je okarakterisan kao posebno označen globalni terorista. Ovu "titulu" imao je i njegov otac.

Dokumente je objavio bivši agent FBI-a Ali Soufan nakon što je s njih skinuta oznaka "poverljivo". Soufan je rekao kako je Hamza motivisan i priprema se za nasleđivanje svog oca.

"Američki narode, dolazimo i osetitćete to. Osvetićemo se za ono što ste uradili mom ocu, Iraku, Afganistanu", stoji u Hamzinom pismu.

U drugom pismu koji je posvetio svom ocu kazao je kako će pratiti put džihada i kako smatra da je kovan od čelika. Kao dečak pojavljivao se u propagandnim videima koji su snimani za Al Kaidu, a pre dve godine snimio je audio poruke u kojima poziva teroriste da napadnu London, Vašington i Pariz.

"On je bio dečak sa postera Al Kaide i član te terorističke organizacije. Mnogo im znači. On danas koristi terminologiju i rečenice koje je nekada koristio njegov otac", rekao je Soufan.

(Klix.ba)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 4. epizoda SEAL: Sve tajne "američkih foka"!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...