AGENT FBI OTKRIO JEZIVU ISTINU: Bin Ladenov sin je spreman da ga NASLEDI
Foto: Printscreen Youtube

Opasno

AGENT FBI OTKRIO JEZIVU ISTINU: Bin Ladenov sin je spreman da ga NASLEDI

Planeta -

Još od malih nogu sin Osame bin Ladena Hamza je pripreman da bude novi lider terorističke organizacije Al Kaida.

FBI je objavio pisma koja je Hamza pisao u svojoj 22. godini, a u kojima poručuje Amerikancima "Dolazimo i osetćete to". Danas Hamza ima 28 godina i u januaru je stavljen na terorističku listu State Departmenta gde je okarakterisan kao posebno označen globalni terorista. Ovu "titulu" imao je i njegov otac.

Dokumente je objavio bivši agent FBI-a Ali Soufan nakon što je s njih skinuta oznaka "poverljivo". Soufan je rekao kako je Hamza motivisan i priprema se za nasleđivanje svog oca.

"Američki narode, dolazimo i osetitćete to. Osvetićemo se za ono što ste uradili mom ocu, Iraku, Afganistanu", stoji u Hamzinom pismu.

U drugom pismu koji je posvetio svom ocu kazao je kako će pratiti put džihada i kako smatra da je kovan od čelika. Kao dečak pojavljivao se u propagandnim videima koji su snimani za Al Kaidu, a pre dve godine snimio je audio poruke u kojima poziva teroriste da napadnu London, Vašington i Pariz.

"On je bio dečak sa postera Al Kaide i član te terorističke organizacije. Mnogo im znači. On danas koristi terminologiju i rečenice koje je nekada koristio njegov otac", rekao je Soufan.

(Klix.ba)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 4. epizoda SEAL: Sve tajne "američkih foka"!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja