ZAGRLIO JE MAJKU I SVEČANO JOJ OBEĆAO: Evo šta je mali princ želeo da uradi kada postane kralj
Foto: Profimedia

Nije dočekala da ga vidi na tronu

ZAGRLIO JE MAJKU I SVEČANO JOJ OBEĆAO: Evo šta je mali princ želeo da uradi kada postane kralj

Planeta -

Kada su ledi Dajana i princ Čarls stavili tačku na svoj brak, majka princa Vilijama i princa Harija doživela je stravično poniženje.

Čarls i Dajana rastali su se u decembru 1992, a zvanično su se razveli četiri godine kasnije. Ovaj razvod podrazumevao je borbu oko mnogo novca i moći, a najbolnija tačka bila je Dajanina titula.

Naime, budući da je bila majka naslednika britanskog trona, Dajana je trebalo da ostane Njeno kraljevsko visočanstvo. Čak se i Elizabeta Druga s tim složila, ali princ Čarls bio je neumoljiv i Dajani je titula oduzeta.

Njoj je to teško palo, a njen stariji sin Vilijam osetio je njenu tugu i pokušao da je uteši. Dajanin bivši batler Pol Barel kasnije je otkrio kako je mladi princ, tada četrnaestogodišnjak, težio svoju majku.

"Rekla mi je da je jedne noći, kad je bila tužna zbog gubitka titule, seo pored nje, zagrlio ju je i rekao: Ne brini, mamice. Ja ću ti je vratiti jednog dana kad postanem kralj."

Samo godinu dana kasnije, Dajana je poginula, a Vilijam nastavlja da govori u čast svojoj majci i neprestano podseća svet koliko je ona bila posebna i koliko mu je značila.

"Majka mi i dalje nedostaje svakog dana", rekao je nedavno. "A prošlo je 20 godina otkako je umrla." Izvor: Glossy.rsSa sajta Glossy.rs pročitajte i:Princ Vilijam i princeza Ketrin Midlton: Naših 6 godina braka ispunjenih radošću

Flertovanje i tračarenja tokom ukusnih ručkova: Kuvar otkriva s kojom poznatom ličnošću je princeza Dajana REDOVNO uživala, i NEĆETE VEROVATI ko je u pitanju! (FOTO, VIDEO)Zbog ovoga svet NIKAD neće zaboraviti njenu lepotu: 7 trikova princeze Dajane koje svaka žena treba da znaOvo bi moglo da objasni svu dramu koja je usledila: Evo zašto je otac NATERAO princa Čarlsa da oženi Dajanu

Kejt Midlton će pored nje biti nevidljiva: Novu devojku princa Harija kraljevska porodica već ne podnosi! (FOTO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track