PUTIN TEŠKO OPTUŽIO AMERIKANCE: Tajne službe stvorile malver, to će im se obiti o glavu
Foto: REUTERS/Kacper Pempel, Profimedia

U srž

PUTIN TEŠKO OPTUŽIO AMERIKANCE: Tajne službe stvorile malver, to će im se obiti o glavu

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas u Pekingu, gde se obratio učesnicima Međunarodnog foruma "Pojas i put za međunarodnu saradnju", da će se američkim obaveštajcima osvetiti malver koji plasiraju na internetu i koji danima pogađa razne institucije širom sveta.

Predsednik Rusije je ocenio da je malver koji je pogodio internet poslednjih dana "očigledno razvijen u SAD".

"Rukovodstvo Majkrosofta objasnilo je da je virus stvoren u američkim obaveštajnim službama", naglasio je Putin i dodao da ovakvi napadi i malver "otvaraju vrata" koja "mogu da se okrenu protiv onih koji ih razvijaju i stvaraju".

Zato Putin smatra da hakerski napadi, koji su pogodili hiljade kompjutera u svetu, treba da ohrabre međunarodnu zajednicu da se sajber bezbednošću pozabavi "na najvišem političkomm nivou". On je podsetio da je Moskva prošle godine predložila Vašingtonu da sklope bilateralni sporazum o bezbednosti na internetu.

"Nažalost, odbili su naš predlog. Prethodna (američka) administracija kazala nam je da je zainteresovana za oživljavanje tog predlogag, ali nije uradila ništa po tom pitanju", objasnio je predsednik Rusije.

(KURIR TV) Novi virus pokorio svet, ne dajte da se i vama to dogodi! 5 saveta kako da se zaštitite od napada WannaCry virusa

Uskoro više detalja...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track