ONI ZNAJU NEŠTO ŠTO MI NE ZNAMO? Bogataši se masovno spremaju za APOKALIPSU, a evo i kako
Foto: Profimedia, 0136285567

Ne prepuštaju ništa slučaju

ONI ZNAJU NEŠTO ŠTO MI NE ZNAMO? Bogataši se masovno spremaju za APOKALIPSU, a evo i kako

Planeta -

Svetske elite ne gledaju vedro u budućnost i mnogi se pripremaju za globalnu krizu magnitude čak i globalnog rata, trećeg svetskog, možda i nuklearnog.

Ono što zaista pokazuje da svet pleše po ivici i da su jako zabrinuti i oni ljudi koji su u ovom i ovakvom svetu važni i moćni, koji dobro razumeju kako funkcioniše ova civilizacija i šta se u njoj događa, jeste u prvom redu naglo oduševljenje elita za Novi Zeland. U januaru je Njujorker citirao Stiva Hofmana, suosnivača i direktora Redita. "Novi Zeland je postao kodno ime za pripremanje za apokalipsu među facama iz silikonske doline", rekao je.

Osim toga, on je još 2015. otišao na lasersku korekciju vida svojih plavih očiju. Lako za to samo po sebi, ali nije lako za njegovo objašnjenje da je to učinio zato što u slučaju apokalipse, trećeg svetskog, takvih stvari, ne bi mogao da pronađe kontaktna sočiva. Ako se i za njega može reći da je tek frik, masovna oduševljenost bogataša za Novi Zeland i tamošnje nekretnine zaista je činjenica.

Džejm Kamerun je tamo kupio svoj komad sveta još nakon što je snimio "Avatar", dovoljno rano da se motiv objasni prvenstveno oduševljenjem lepotom tog južnopacifičkog ostrva.

Antonio Garcija Martinez, 40-godišnji bivši menadžer Fejsbuka, trenutno nastanjen u San Francisku, na ostrvu uz severni kraj američke zapadne obale počeo je hitno da sređuje imanje iz obnovljivih izvora odmah nakon što je u trku za američkog predsednika ušao Donald Tramp.

Nadalje, u januaru 2015. reagovao je Robert A. Džonson, čovek koji je rasturio i MIT i Prinston, koji je odradio lep staž na Kapitolu. On je pre dve godine na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu javno rekao, da zna "šefove fondova širom sveta koji kupuju piste i farme na mestima poput Novog Zelanda jer smatraju da im je potrebno sklonište" za slučaj najgoreg.

Džonson je tada jako napadao "25 najbogatijih menadžera fondova u SAD koji zajedno zarađuju više od svih teta i čika u vrtićima".

Danas novozelandski mediji otvoreno pišu o talasu useljavanja evropskih, američkih i australijskih bogataša. Sada se pokazuje da trend koji je stidljivo započeo 2008, danas samo jača.

Bogate najviše zanima Novi Zeland, potom Čile, slična mesta, i to ne odmah uz more, nego na nadmorskoj visini od nekoliko metara iznad nivoa mora, što ukazuje na bojazan od klimatskih promena. Mnogi navode da im ne pada na kraj pameti da čekaju na evakuaciju.

(Express.hr)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

DA VAM SE SVAKA DLAKA NAJEŽI! Džinovski roj komaraca lebdi nad glavom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja