RAT NJUJORK TAJMSA I BELE KUĆE: List optužuje Trampa, predsednička administracija ovako odgovara
Foto: Profimedia

Prašina zbog Komijeve smene

RAT NJUJORK TAJMSA I BELE KUĆE: List optužuje Trampa, predsednička administracija ovako odgovara

Planeta -

Njujork tajms piše da je američki predsednik Donald Tramp u februaru tražio od šefa FBI Džejmsa Komija da prekine istragu o vezama njegovog tadašnjeg savetnika Majkla Flina sa Rusijom, što je Bela kuća odmah demantovala.

List se poziva na zapisnik sa sastanka za Trampom koji je rukom načinio Komi. Tramp je smenio Komija prošle nedelje, prenose agencije.

Njujork tajms piše, pozivajući se na dve osobe koje su pročitale zapisnik, da je Tramp u februaru povodom istrage o Flinu, rekao Komiju: "Nadam se da možeš da odustaneš od toga".

U reagovanju Bele kuće se ističe da tekst ne pruža "istinito niti precizno predstavljanje konverzacije između predsednika i Komija".

Iako podseća da je Tramp u više navrata izrazio svoj stav da je Flin "pristojan čovek", Bela kuća ističe da predsednik SAD nije nikada tražio od Komija, niti od bilo koga drugog da prekine bilo kakvu istragu kojom je Flin obuhvaćen.

Flin je otpušten kao Trampov savetnik za nacinalnu bezbednost pošto je pogrešno prikazao svoje kontakte sa ruskim zvaničnicima.

Portparol FBI odbila je da komentariše detalje zapisnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja