NISU SE SEKIRALI DA ĆE SE UGOJITI: Traži gozbu od 5.000 kalorija za zadnji obrok - a bilo je i luđih
Foto: Profimedia

Poslednja želja

NISU SE SEKIRALI DA ĆE SE UGOJITI: Traži gozbu od 5.000 kalorija za zadnji obrok - a bilo je i luđih

Planeta -

Amerikanac Dž. V. ledford (45), koji će kasnije danas biti pogubljen smrtonosnom injekcijom, zatražio je za poslednji obrok pravu gozbu od 5.000 kalorija.

Ledford, koji će biti pogubljen u zatvoru u Džeksonu u Džordžiji zato što je nožem ubio komšiju kad mu je bilo 20-ak godina, želi da ode punog stomaka, a lista hrane koju je dostavio zatvorskim vlastima je pozamašna.

On traži file minjon rolovan u slaninici, poseban sir s biberom, veliku porciju pomfrija, 10 pohovanih štapića od piletine sa sosom, pržene krmenadle, specijalitet od luka s majenozom i pavlakom, pitu od oraha sa sladoledom od vanile, sorbe i "sprajt".

Ledford se tako pridružio ponosnoj američkoj tradiciji psihopata, ubica i silovatelja koji su poslednje trenutke na Božjoj zemljici iskoristili za prežderavanje. Evo nekih njegovih prethodnika.

Džon Vejn Gejsi - Klovn ubica

Taj zlikovac, koji je ubio preko Čovek koji je ubio preko 40 mladića i zakopavao ih u bašti svoje kuće, naručiio je za poslednji obrok 12 prženih škampa, kofu piletine KFC, pomfri i pola kile jagoda. Pogubljen je injekcijom 10. maja 1984. u Ilinoisu.

Filip Vorkmen

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Umesto da naruči gala obrok, Filip Vorkman, za kog ogroman broj Amerikanaca i dalje veruje da je nevin osuđen, tražio je da beskućnici u obližnjoj četvrti dobiju vegetarijansku picu njemu za dušu. Zatvorske vlasti su to odbile, ali skloništa za beskućnike ipak su bila zatrpana picama kad je Vorkman pogubljen. Inače, on je bio osuđen na smrt zbog ubistva policajca u Nešvilu.

Timoti Mekvej - bombaš iz Oklahome

Zloglasni Amerikanac koji je počinio prvi veliki teroristički napad na tlu SAD pogubljen je injekcijom 11. juna 2001, a za poslednji obrok je tražio litar sladoleda sa komadićima čokolade. Mekvej je podmetnuo eksplozije u federalnoj zgradi u Oklahoma Sitiju, zbog čega je 168 ljudi poginulo.

Ted Bandi

Jedna od najopakijih američkih serijskih ubica, Ted Bandi je pogubljen na električnoj stolici 24. januara 1989. zbog ubistva 30 žena. Za poslednji obrok poslužena mu je uobičajena porcija - šnicla, jaja, krompirići i kafa, ali odbio je da jede i otišao u smrt praznog stomaka.

Džejms Edvard Smit

Pre nego što je pogubljen juna 1990. u Teksasu, Smit je tražio neobičan obrok. Grumen zemlje. Naravno da su ga odbili i dali mu jogurt. Smit je inače osuđen na smrt zbog pljačke i ubistva u Hjustonu.

Odel Barns junior

Njegov zahtev bio je još bizarniji od Smitovog - Barns junior je tražio da pojede "mir u svetu". Pogubljen je u martu 2000.

Tomas Graso

Graso je pogubljen 1995. zato što je staricu (87) zadavio novogodišnjim lampicama. Za poslednji obrok je tražio bogat obrok: porciju školjki, porciju rakova, dpli čizburger, šest rebarca s roštilja, dva najveća milkšejka, porciju špageta sa ćuftama u sosu, pola pite bundevare, jagode i šlag. Na njegov užas, u kuhinji su nešto pogrešili.

"Nisam dobio špagete sa ćuftama. Dobio sam obine špagete. Hoću da mediji to znaju", bile su Grasove poslednje reči. Mediji se nisu potresli.

Lorens Rasel Bruer

Bruer je bio verovatno najveći proždrljivac među osuđenicima na smrt. Pogubljen je u septembru 2010. pošto je pojeo: dve pečene kokoške, šniclu sa sosom i lukom, čizburger sa tri pljeskavice i slaninom, porciju prženih bamija s kečapom, pola kile mesa s roštilja, pola belog hleba, tri fahite, picu s mesom, porciju sladoleda i porciju putera od kikirikija, a sve to je zalio sa tri flaše piva.

(Ladbible.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track