TRAMP PRKOSI NAPADIMA: Nijedan političar u istoriji nije bio gore tretiran od mene, ali borim se
Foto: Reuters

Objasnio

TRAMP PRKOSI NAPADIMA: Nijedan političar u istoriji nije bio gore tretiran od mene, ali borim se

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da nijedan političar u istoriji nije bio gore niti nepravednije tretiran od njega.

Obraćajući se diplomcima Akademije obalske straže SAD, Tramp je rekao da, iako stvari nisu uvek fer, "morate da pognete glavu i da se borite, borite, borite", rekao je Tramp.

Kako navodi Si-En-En, to predstavlja aluziju na "opsadu" pod kojom se našla Bela kuća zbog pitanja o navodnom Trampovom zahtevu da bivši direktor FBI Džejms Komi prekine istragu o njegovom bivšem savetniku za nacionalnu bezbednost Majklu Flinu.

"Nikada, nikada, nikada da ne odustajte. Sve će ispasti dobro na kraju", rekao je Tramp u Nju Londonu u saveznoj američkoj državi Konektikat.

Potom se osvrnuo na medijsko pokrivanje njegovog mandata kao predsednika SAD.

"Pogledajte kako mene tretiraju u poslednje vreme, naročito mediji. Nijedan političar u istoriji, a to kažem uz veliku sigurnost, nije bio gore niti nepravednije tretiran. Ne možete im dozvoliti da vas spuste, ne možete dozvoliti kritičarima i pesimistima da stanu na put do vaših snova", rekao je Tramp.

Tramp se našao na meti kritika nakon što je prošle nedelje smenio Komija sa mesta direktora FBI koji vodio istragu o navodnoj umešanosti Rusije u američke predsedničke izbore 2016. godine i nakon što su mediji objavili da je odao poverljive informacije ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu.

"Vašington post" je ranije, pozivajući se na američke zvaničnike, objavio da je Tramp Lavrovu, tokom njihovog susreta prošle nedelje, otkrio poverljive podatke o Islamskoj državi i potencijalno ugrozio obaveštajni izvor.

Pored toga, "Njujork tajms" je izvestio da je američki predsednik u februaru tražio od Komija da prekine istragu o vezama njegovog tadašnjeg savetnika Majkla Flina sa Rusijom, što je Bela kuća odmah demantovala.

Najnovije ankete pokazuju da, po prvi put, više Amerikanaca podržava pokretanje postupka opoziva svog predsednika Donalda Trampa nego što se protivi toj proceduri, piše "Indipendent".

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: TOP 10 najvećih “bisera” Donalda Trampa!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track