(VIDEO) AMERIKANCI RAZAPELI ERDOGANA: Naredio je bodigardovima da tuku američke građane i gledao to
Foto: Printscreen YouTube/RT

Zbog protesta Kurda

(VIDEO) AMERIKANCI RAZAPELI ERDOGANA: Naredio je bodigardovima da tuku američke građane i gledao to

Planeta -

Američki mediji i političari napali su predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana zato što je "stajao" ispred ambasade Turske u Vašingtonu i "gledao" kako pripadnici njegovog obezbeđenja "tuku američke građane" koji su protestovali zbog njegove posete Americi.

Prva vest bila je da su se pred turskom ambasadom u Vašingtonu sukobili Erdoganovi protivnici i pristalice, a da je obezbeđenje intervenisalo i rasturilo ih. Sada američki mediji i korisnici društvenih mreža tvrde da su kurdski aktivisti i američki građani mirno protestovali zbog represivne politike Ankare, a da ih je obezbeđenje pretuklo.

Bes na društvenim mrežama otišao je tako daleko da neki korisnici i mediji čak tvrde da je Erdogan zapravo naredio svojim ljudima da iz čista mira napadnu mirne demonstrante.

"Erdoganovo obezbeđenje napada mirne američke građane na američkom tlu", komentarišu drugi korisnici. Američke vlasti najavile su istragu ovog slučaja.

Američki predsednik Donald Tramp primio je turskog kolegu Erdogana u utorak, 16. maja. Dva lidera dogovorila su se da obnove vojno i ekonomsko partnerstvo i da se zajedno bore protiv terorističke Islamske države.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track