Dečaku harpun probio lobanju!

Dečaku harpun probio lobanju!

Planeta -
Džejson Lopez (16) bio na kupanju s prijateljima kraj svoje kuće na Floridi, kada je njegov prijatelj slučajno povukao okidač

MAJAMI - Šesnaestogodišnjak iz Majamija teško je povređen kada mu je harpun probilo lobanju! Džejson Lopez bio je na kupanju s prijateljima kraj svoje kuće na Floridi, kada je njegov prijatelj slučajno povukao okidač podvodne puške. Harpun je probio glavu iznad desnog oka i zabio mu se u desnu stranu mozga. On je helikopterom prevezen u bolnicu, gde je hitno hospitalizovan.

- Imao je teške povrede. Dečak je razgovarao s nama i bio je potpuno svestan svega - ispričao je hirurg Džordž Garsija, prenosi Dejli mejl. On je dodao da je Lopez preživeo neverovatnim spletom okolnosti.

- Čudo je to što je harpun promašio sve glavne žile u mozgu. Sreća je i to da dečak i njegovi drugovi nisu pokušali da sami izvade harpun iz glave. U tom slučaju bi verovatno preminuo na putu do bolnice - kaže lekar.

Harpun je uklonjen iz glave posle operacije koja je trajala tri sata. Dečak se oporavlja, a doktori navode da može da govori. Predviđaju oporavak za nekoliko meseci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track