DUTERTE: Zasad neću u Ameriku, moram prvo u Rusiju
Foto: Reuters (12.4.2017)

Stameni Panišer

DUTERTE: Zasad neću u Ameriku, moram prvo u Rusiju

Planeta -

"SAD izlaze izvan svojih ovlašćenja uplitanjem u poslove drugih država", izjavio je predsednik Filipina Rodrigo Duterte.

„Što se tiče pitanja ljudskih prava, mislim da je Amerika izašla van svojih prirodnih ovlašćenja u odnosima sa drugim zemljama“, rekao je Duterte u intervjuu za ruske medije uoči posete Rusiji.

Prema rečima filipinskog lidera, to je novi svet koji je ranije nije uticao na suverenitet drugih država.

„Međutim, od kraja 60-ih SAD su počele da pružaju državama podršku, ali u isto vreme i da se mešaju u njihove poslove. Došlo je do toga da su nudili pomoć nekoj zemlji u zamenu za to da ona uvede zakon o istopolnim brakovima i slično. Ovde se ne govori o ljudskim pravima, već i o razvoju smešnih teorija načina života. I rekao sam da je to previše“, izjavio je Duterte.

„Rekao sam, ako želite da sprovede istragu protiv mene, spreman sam za to. Na kraju krajeva, ko želi da ubija građane svoje zemlje?“, zaključio je predsednik.

Predsednik Filipina rekao je da je zasad odustao od posete Vašingtonu, jer smatra da prvo treba da poseti Rusiju.

„Izričito sam izuzeo SAD sa spiska zemalja u kojima ću tražiti nove izvore pomoći i saradnje. Nisam bio u SAD. Bio sam pozvan na inauguraciju Trampa. Ali sam rekao: ’Zasad ne, moram da idem u Rusiju‘“, dodao je Duterte.

(Sputnjik Srbija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ko će od utorka voditi BIA?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track