BRITANSKI TAJNI AGENTI OTKRILI KRVAVI PLAN Džihadista iz Srbije spremao bombaški napad na Belu kuću!

Senzacionalna akcija operativaca MI5

BRITANSKI TAJNI AGENTI OTKRILI KRVAVI PLAN Džihadista iz Srbije spremao bombaški napad na Belu kuću!

Planeta -

BEOGRAD - Džihadista Mirsad Bektašević poreklom iz Srbije, koji je prošle godine hapšen u Grčkoj, planirao je teroristički napad na Belu kuću i američki Kongres!

Do ovih podataka došli su agenti britanske tajne službe MI5, koji su ispitivali Bektaševića u zatvoru, o čemu svedoče dokumenti koji su danas procurili do pojedinih zapadnih medija.

Kako se navodi u izveštaju britanske tajne službe, Bektašević je povezan sa terorističkom grupom koja je pripremala napada na Belu Kuću i Kongres SAD".

Nakon što je Baktešević uhapšen u Grčkoj u njegovom prtljagu su pronađene dve mačete, vojna uniforma i druga borbena oprema. Zajedno s njim uhvaćen je i mađai pripadnik ISIS, koga je regrutovao i sa njim krenuo da ratuje u Siriji.

Njih dvojica su u Grčkoj osuđeni na 15 godina zatvora zbog pripadnosti terorističkoj organizaciji i posedovanja oružja.

Bektašević posle hapšenja
Bektašević posle hapšenja

Mirsad Bektašević zvani Maksimus (31), koji poseduje švedski pasoš, poreklom je iz Srbije, rođen u Novom Pazaru. Sud Bosne i Hercegovine 2007. godine osudio ga je na osam godina i četiri meseca zatvora zbog terorizma.

U presudi je navedeno da je Bektašević 2005. godine doputovao iz Švedske u Sarajevo u nameri da na teritoriji Bosne i Hercegovine, ili neke druge evropske zemlje, izvrši teroristički akt.Kaznu je od 2009. izdržavao u Švedskoj. Tokom 2015. pokušavao je ući u Bosnu i Hercegovinu, ali mu je nakon trećeg pokušaja određena mera trajne zabrane ulaska u zemlju. U Švedskoj je takođe osuđivan.

(E. P. K.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SAJ i Zelene beretke zajedno protiv terorista

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track