PREMIJERKA POLJSKE ZAVAPILA: Evropo digni se sa kolena, da ne bi oplakivala svakodnevno svoju decu!
Foto: Printscreen Youtube

Oštra kritika zvaničnika EU

PREMIJERKA POLJSKE ZAVAPILA: Evropo digni se sa kolena, da ne bi oplakivala svakodnevno svoju decu!

Planeta -

VARŠAVA - Poljska premijerka Beata Šidlo izjavila je danas da Poljska neće prihvatiti da je Evropska unija ucenjuje da prima izbeglice i da odbija da učestvuje "u ludilu" briselskih elita i utopiji otvorenih granica.

Šidlova je pozvala Evropu da se posle napada u Mančesteru digne sa kolena jer će u suprotnom ubuduće svakodnevno oplakivati svoju decu.

"Imam dovoljno hraborsti da postavim političkim elitama u Evropi pitanje: Kuda idete? Kuda smeraš Evropo? Digni se sa kolena, trgni se iz letargije jer ćeš u suprotnom ubuduće svakodnevno oplakivati svoju decu", kazala je poljska premijerka tokom današnje debate u Sejmu.

Beata Šidlo optužila je evropske zvaničnike da zaslepljeni političkom korektnošću ne vide najveću pretnju po evropskog zajedništvo, kako je kazala, utopiju nekontrolisanog otvaranja granica, javlja poljska državna televizija TVP.

"Poljska ne pristaje ni na kakve ucene od strane EU. Nećemo učestvovati u ludilu briselskih elita. Mi želimo da pomažemo ljudima, ne političkim elitama. Vlada stranke Pravo i Pravda smatra da je pomoć najefikasnija tamo gde je problem počeo. Želimo da pomažemo i povečaćemo humanitarnu pomoć", kazala je Beata Šidlo.

U napadu bombaša samoubice u Mančesteru među 22 poginula su i dva poljska državljanina.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Šta je Trampov specijalac poručio Rusima iz Beograda?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track