Najnovije vesti

(VIDEO) SAMO DA PADNE NAREĐENJE ZA NAPAD: GRIZLOV UPOZORAVA Kijev otvoreno gomila vojsku u Donbasu
Foto: AP

Nagomilali ljudstvo i tenkove

(VIDEO) SAMO DA PADNE NAREĐENJE ZA NAPAD: GRIZLOV UPOZORAVA Kijev otvoreno gomila vojsku u Donbasu

Planeta

Kijev otvoreno povećava vojni kontingent na liniji razgraničenja u Donbasu umesto da povlačui snage, rekao je novinarima stalni predstavnik Rusije pri kontakt grupi za rešavanje krize u Istočnoj Ukrajini Boris Grizlov.

Niz pitanja za koja je zadužena kontakt grupa ostao je nerešen, kaže Grizlov.

"Bez obzira na bučna saopštenja političkog rukovodstva Ukrajine o privrženosti Minskom sporazumu, Kijev namerno komplikuje niz pitanja, na primer, o primeni ’Štajnmajerove formule’ (bivši šef nemačke diplomatije Frank Valter Štajnmajer), pitanje o razmeni zarobljenika“, rekao je on i dodao da Ukrajina otvoreno zauzima nove granice u "sivoj zoni", sve češće se opasno približavajući položajima snaga samoodbrane Donbasa.

Grizlov je upozorio da više od pola godine Ukrajina narušava ispunjavanje odluke kontakt grupe o povlačenju snaga i sredstava u stanici Luganska, što ne omogućava da se realizuje povlačenje na celoj liniji razgraničenja.

"Štajnmajerova formula" utvrđuje mehanizam ozakonjivanja lokalne samouprave u pojedinim delovima Donjecke i Luganske oblasti - na privremenoj osnovi na dan izbora i na stalnoj osnovi nakon objavljivanja izveštaja OEBS-a o rezultatima izbora, u skladu sa zakonom o specijalnom statusu Donbasa.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sila 8 Tu-160: Za njega kažu da je ruski "Beli labud"!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...