(VIDEO) TRAMP NAIŠAO NA JAČEG: Francuski predsednik savladao američkog i svi pričaju o tome
Foto: Reuter 25.05.2017.

Pozdrav lidera pod lupom javnosti

(VIDEO) TRAMP NAIŠAO NA JAČEG: Francuski predsednik savladao američkog i svi pričaju o tome

Planeta -

Predsednik SAD Donald Tramp, poznat po čvrstom stisku ruke, u Briselu se suočio s ravnopravnim suparnikom – francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Tramp i Makron su se tako čvrsto rukovali da su im pobelele jagodice prstiju. Pobednik u ovoj bici je Francuz: sudeći po fotografijama, Tramp se predao i prvi povukao ruku, navodi se.

Makronov uspeh može da posluži kao primer nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, piše autor – tokom njegove posete Vašingtonu ona se pred novinarima nije rukovala s Trampom.

Rukovanje Trampa i Makrona, Foto: Fonet
Rukovanje Trampa i Makrona, Foto: Fonet

Slična stvar dogodila se na samitu u prestonici Saudijske Arabije Rijadu, gde je predsednik Tadžikistana Emomali Rahmon na čvrsto rukovanje Trampa povukao njegovu ruku prema sebi, što je izazvalo nelagodnost koja je trajala nekoliko sekundi.

Tramp i Makron stigli su u Brisel radi učešća na samitu NATO-a. Dvojica lidera su na sastanku u Briselu razgovarali o borbi protiv DAEŠ-a i dogovorili se da učvrste savezničke odnose Vašingtona i Pariza, saopštila je Bela kuća.

"Lideri su se složili da je od presudne važnosti da se uništi ID u Iraku i Siriji. Predsednik Tramp je govorio o svojoj nedavnoj poseti Saudijskoj Arabiji i Izraelu, kao i o svojoj nadi u mir na Bliskom istoku", navedeno je u saopštenju.

Tramp je pozvao Makrona da Francuska ispuni svoje finansijske obaveze prema NATO-u i da se zalaže za to da se Alijansa "usredsredi na borbu protiv terorizma".

(Sputnjik Srbija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track