RJBAKOV: Curenje podataka iz Bele kuće otežava saradnju SAD i Rusije
Foto: AP 3 April 2014

MOSKVA PORUČUJE

RJBAKOV: Curenje podataka iz Bele kuće otežava saradnju SAD i Rusije

Planeta -

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov izjavio je da curenje podataka iz Bele kuće otežavaju saradnju Rusije i SAD.

"Ne znate šta će se desiti sutra: možda ćete o sadržaju razgovora sa sagovornikom videti na stranama Vašington posta ili na CNN", rekao je Rjabkov za ruske novinske agencije.

Rjabkov je rekao da je komunikacija s administracijom predsednika SAD Donalda Trampa na "bazičnom nivou" zato što sagovornicima u Vašingtonu neće reći nešto što ne može javno da kaže, preneo je AP.

Američki predsednik Donald Tramp se takođe stalno žali na curenje informacija iz Bele kuće zbog čega je tražio da se više angažuju obaveštajne službe, a ne da se bave navodnim mešanjem Rusije u američke izbore i vezama njegovog tima s Moskvom. Rjabkov je danas rekao da Rusija nije uradila ništa što bi se moglo smatrati mešanjem u unutrašnju politiku SAD, preneo je Tass. "Nikada ne bismo ni pomislili da se mešamo u unutrašnja pitanja SAD", rekao je Rjabkov. On je dodao da nova adminstracija pokušava da razjasni svoje spoljno političke prioritete u veoma teškoj situaciji dok se suočava s ozbiljnim pritiskom opozicije.

Rjabkov je rekao da su odnosi Rusije sa SAD pali na najniži nivo tokom prethodne administracije u Vašingtonu, ali da zasad nije bilo pomaka u saradnji s Trampovom administracijom zbog čega je, kako je naveo, Moskva zabrinuta.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ko je rekorder u dodeli odlikovanja, a nije Nikolić?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track