SKANDALOZNA PORUKA STUDENTKINJAMA: Po diplomu dođite samo sa dubokim dekolteom!
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

FAKLUTET POSLAO SRAMNO UPUTSTVO

SKANDALOZNA PORUKA STUDENTKINJAMA: Po diplomu dođite samo sa dubokim dekolteom!

Planeta -

Jedan univerzitet u Belgiji uputio je izvinjenje nakon što su studentima poslane poruke sa uputstvima o odevanju za svečanost dodele diploma.

Univerzitet Brisel Fri je na svojoj Fesjbuk stranici objavio izvinjenje posle uvredljivih mejlova koji su poslati s medicinskog fakulteta.

U tim porukama je pisalo da je, "iz estetskih razloga, poželjno da mlade žene nose suknju ili haljinu i lep niski dekolte", dok je muškim studentima savetovano da obuku odelo.

Te poruke su dospele u javnost nakon što su objavljene na jednoj stranici na Fejsbuklu uz opasku "mali skandal". Ispod je više od 600 korisnika Fejsbuka ostavilo svoje komentare u kojima su iskazivali nevericu i ljutnju, a univerzotet su optužili za seksizam.

"Je li ovo šala? To su diplomirani doktori, a od njih se traži da pokažu grudi?", stajalo je u jednom komentaru.

"Mogu razumeti da traže da žene obuku haljine, ali dekolte? Imate diplomu, ali koga briga, pokažite bradavice", napisali su drugi komentatori.

Kako je bes rastao, a priča se pojavila i u pariškim novinama, univerzitet je na svojim Fejsbuk i Tviter stranicama objavilo "iskreno izvinjenje".

"Suvišno je za reći da su uputstva vezana za odevanje mladih diplomaca suprotne vrednostima ULB-a i ovog fakulteta" stajalo je u izvinjenju univerziteta.

(Kurir.rs/ net.hr)

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track