KOMŠIJE TERORISTE: Delovao je prijateljski, bio je kul... Imao je ženu i decu, ali se videlo da mu kod nas nešto smeta
Ilustracija (Foto: Reuters), Foto: Reuters

Svedočanstva

KOMŠIJE TERORISTE: Delovao je prijateljski, bio je kul... Imao je ženu i decu, ali se videlo da mu kod nas nešto smeta

Planeta -

Jedna od meštanki Barkinga, u kojem je danas popodne u toku bila policijska akcija, rekla je da je prepoznala napadača sa slike, koji je ubijen sinoć na Borou, kao i da je u pitanju njen komšija.

Da su se njene sumnje obistinile shvatila je kada je jutros ugledala policiju kako fotografiše njegov automobil, crveni "pežo".

"Shvatila sam da je to on. Iznenađena sam. Svi ovde u kraju imamo decu i poslove. Nikada nismo ni pomislili da bi neko od naših komšija mogao tako nešto da uradi. Viđala sam ga svako veče. Imao je ženu i dete i ostavljao ih je ispred kuće dok je tražio mesto za parking", ispričala je ona.

Kako je rekla, nikada nije pričao sa ženom pred komšijama.

"Samo sam ga znala kao čoveka koji uvek dolazi u određeno vreme i ostavlja ženu i dete blizu ulaznih vrata i odlazi. Nikada se nije parkirao gde bi trebalo da se parkira. Retko je gledao u nas, a čak i kad jeste delovao je da mu nešto smeta, kao da se pitao "Šta žene rade na ulici u ovo doba noći", nastavlja priču stanarka Barkinga.

Kako je rekla, nosio je tradicionalnu islamsku odeću, a njegova žena je nosila burku.

"Oblačio se prema svojoj religiji, kao i njegova žena. Ranije je imao bradu, dugačku odeću kakvu nose muškarci, nekad belu a nekad tamniju", ispričala je njegova komšinica.

Furgan Navi, koji živi u Barkingu gde je u toku policijska akcija, rekao je da je prepoznao svog komšiju kao jednog od napadača koji je ležao mrtav na Borou.

"Živeo je ovde sa ženom i dvoje dece oko tri godine. Delovao je prijateljski nastorjen ali ga nisam lično poznavao", rekao je Navi.

Drugi komšija je izjavio da ga je video pre dva dana.

"Delovao je prijateljski, čak i kul. Voleo je da se igra sa decom. Imao je između 20 i 30 godina", ispričao je.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SILA 16 epizoda: Jurišnici supersila - bradavičasta svinja protiv vrane!

(Kurir.rs/The Guardian)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja