AMERI OPET NAPALI ASADOVU VOJSKU: Koalicija predvođena SAD-om bombardovala vladine snage u Siriji
Foto: Profimedia

Namerna greška

AMERI OPET NAPALI ASADOVU VOJSKU: Koalicija predvođena SAD-om bombardovala vladine snage u Siriji

Planeta -

Koalicija na čelu sa SAD u utorak je napala vladine snage u sirijskom gradu Tanfa. Grupa u kojoj su bili 60 vojnika, artiljerija i sredstva za protivvazdušnu odbranu predstavljala je pretnju, saopštila je koalicija.

Prvi ovakav napad izveden je 18. maja u istoj oblasti.

„Koalicija je uništila dodatne snage koje podržavaju sirijski režim unutar uspostavljenje zone izbegavanja sukoba na jugu Sirije 6. juna“, navedeno je u saopštenju.

„Bez obzira na prethodna upozorenja, snage koje podržavaju rećim ušle su u uspostavljenu zonu izbegavanja sukoba. Reč je o tenku, artiljeriji, sredstvima PVO, tehničkim automobilima koji prevoze naoružanje i više od 60 vojnika koji su predstavljali pretnju za koaliciju i partnerske snage koje se nalaze u garnizonu Tanfa“, navedeno je u saopštenju.

„Koalicija je izdala nekoliko upozorenja posredstvom linije za izbegavanje sukoba, a potom je uništila dve jedinice artiljerije, jednu jedinicu PVO i oštetila je tenk“, navela je koalicija i dodala da njene snage u Tanfi već nekoliko meseci obučavaju lokalne Sirijce za borbu protiv ID.

Koalicija povodom novog napada u Tanfi saopštava da ne namerava da ratuje protiv sirijskih vlasti, ali da će se štititi ako bude neophodno.

(Kurir.rs/Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track