(VIDEO) PUT ZBOG KOGA VOZAČI PLAČU: Ako propustite izlaz, stići ćete dan kasnije!
Foto: Printscreen/ Youtube, Foto: Profimedia I Printscreen YT

NA 5 NIVOA

(VIDEO) PUT ZBOG KOGA VOZAČI PLAČU: Ako propustite izlaz, stići ćete dan kasnije!

Planeta -

Novootvorena petlja na pet nivoa na auto-putu na periferiji grada Čongćinga, prostrane metropole u jugozapadnoj Kini, dovodi vozače do suza.

Oni se osećaju izgubljeno u betonskom lavirintu nalik na tanjir špageta.

Nakon osam godina izgradnje, prošle nedelje je otvorena saobraćajna petlja Huangdjuevana na pet nivoa, a na najvišem "spratu" atomobilska traka lebdi na visini od 37 metara iznad zemlje.

Na petlji se nalazi najmanje 15 "izlaza" koji omogućavaju da vozila pređu sa jednog nivoa na drugi, u osam smerova, prema podacima objavljenim na zvaničnoj veb stranici opštine.

foto: Profimedia I Printscreen YT

Јedan zvaničnik iz Odbora za urbanizam i izgradnju Čongćinga rekao je novinskoj agenciji Sinhua da je tako kompleksni dizajn bio potreban radi povezivanja centra grada, aerodroma i autoputa, pri čemu svaki "izlaz" na petlji vodi u drugu gradsku zonu.

Ova navigacijska "noćna mora" je zapalila internet, a jedan korisnik društvenih mreža je napisao: "Ako propustite izlaz, stići ćete u Čongćing jedan dan kasnije".

Nasuprot njemu, drugi vozač je napisao da je "Huangdjuevan, legendarni most sa osam smerova i pet spratova: prešao sam ga bez GPS-a i nisam se izgubio!".

(Kurir.rs/ Tanjug)

Foto: Printscreen/ Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KOME ĆEŠ TI DA TRUBIŠ?! Krenuo bejzbolkom na vozača iza sebe, a dobio brutalan odgovor!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track