TRAMP OPTUŽIO KATAR DA FINANSIRA TERORIZAM: Saudijska Arabija odmah pozdravila ovu izjavu
Foto EPA, Foto: EPA

kriza u zalivu

TRAMP OPTUŽIO KATAR DA FINANSIRA TERORIZAM: Saudijska Arabija odmah pozdravila ovu izjavu

Planeta -

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp optužio je danas katarske lidere da finansiraju ekstremiste i zatražio od njih da prekinu sa tim finansiranjem, što su pozdravile vlasti Saudijske Arabije i njeni saveznici.

Saudijska Arabija je saopštila da je neophodno da Katar hitno promeni svoju politiku, preneo je AFP.

"Borba protiv terorizma i hitna promena politike više nije izbor... posvećenost zahteva odlučno i brzo delovanje", prenela je novinska agencija Saudi.

Ujedinjeni Arapski Emirati su pozdravljajući Trampovu izjavu istakli da je sledeći korak koji treba da učini Katar - priznanje ovih zabrinutosti i preispitivanje regionalne politike, prenela je novinska agencija VAM.

To će obezbediti neophodnu osnovu za bilo kakve razgovore, navode UAE.

Bahrein je, pak, istakao da je neophodno da Katar koriguje svoju politiku i transparentno se angažuje u borbi protiv terorizma, prenela je novinska agencija BNA.

Ambasador Katara u SAD Mešal Hamad Al Tani je, međutim, na svom Tviter nalogu, napisao da Katar apeluje na administraciju SAD da se pouzda na sopstvene izvore, a ne na zemlje sa "političkim agendama".

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je ranije danas da je Rusija sa zabrinutošću primila informaciju o zaoštravanju diplomatskih odnosa arapskih zemalja sa Katarom, preneo je Itar Tas.

(Kurir.rs/Tanjug)

(Foto: EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track