Najnovije vesti

PUTIN FASCINIRAO OLIVERA STOUNA: Divim se njegovoj disciplini, nijedan američki predsednik nije toliko radio
Kurir.rs/Tanjug, Foto: Printscreen YouTube

iNTERVJU AMERIČKOG REŽISERA

PUTIN FASCINIRAO OLIVERA STOUNA: Divim se njegovoj disciplini, nijedan američki predsednik nije toliko radio

Planeta
16:46h

Čuveni američki režiser Oliver Stoun kaže da je ruskog predsednika Vladimira Putina "izazvao najbolje što je mogao" tokom njihovog razgovora koji je trajao čitavih 19 sati, piše RT.

"Ovde sam da bih naveo Putina da priča. Pustiću ga da priča i ohrabriti ga tako što ću lepo slušati, tako rade novinari. Ja sam takođe i dramaturg. Ohrabrujem svoje glumce da budu što bolji. Da kažu više. Da mi pruže performans", rekao je Stoun, a prenosi B92.

On je sa Putinom razgovarao za svoj dokumentarac "Putinovi intervjui" (The Putin Interviews). Stoun je dve godine radio na tom filmu, koji će biti emitovan četiri večeri zaredom, počevši od sutra, na američkoj TV mreži "Šoutajm", podružnici Si-Bi-Esa (CBS).

Komentarišući svedočenje bivšeg direktora FBI Džejmsa Komija pred američkim senatskim Odborom za obaveštajne poslove o ruskom mešanju u predsedničke izbore u SAD, režiser je rekao: "Ima mnogo dima, ali ne vidim mnogo vatre. Za sve se krivi Rusija, a to je ono što radimo od 1917." Stoun navodi da je na gledaocu da odluči kojoj priči će verovati.

"Kao što Putin navodi u poglavlju 4, reč je o unutrašnjem političkom pitanju Amerike, sa kojim on nema ništa. Štaviše, ruski predsednik smatra da je tako nešto nemoguće", kaže Stoun.

Režiser je takođe priznao da je Putinova radna etika ostavila veliki utisak na njega.

"Divim se njegovoj disciplini. Sposobnosti da se već 16 godina bavi najrazličitijim mogućim pitanjima. Njegova izdržljivost, način na koji radi. Koliko mi je poznato, nijedan američki predsednik nije toliko radio. Kada je reč o posvećenosti poslu, podseća me na bivšeg američkog predsednika Džimija Kartera", zaključio je Stoun.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE: Putin vs novinari!

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Printscreen Youtube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...