(VIDEO) PREDSTAVA MRŽNJE: Ubili Cezara koji je isti Tramp i ostali bez sponzora
Foto: Printscreen YouTube/Inside Edition

POZORIŠTE KAO PROPAGANDA

(VIDEO) PREDSTAVA MRŽNJE: Ubili Cezara koji je isti Tramp i ostali bez sponzora

Planeta -

NJUJORK - Kompanija "Delta erlajnz" i Banka Amerike saopštile su da neće više biti sponzori predstave u kojoj Julije Cezar, ubijen nožem na pozornici, preslikan američki predsednik Donald Tramp u poslovnom odelu.

Avio-kompanija sa sedištem u Atlanti saopštila je u nedelju da povlači sponzorstvo njujorškoj organizaciji Pablik teatar (The Public Theater) na Menhetnu i da ta odluka odmah stupa na snagu.

foto: Printscreen YouTube/Inside Edition

"Bez obzira na vaš politički stav, eksplicitna scena Julija Cezara na ovogodišnjem letnjem festivalu 'Oslobodite Šekspira u parku' (Free Shakespeare in the Park) ne odražava vrednosti 'Delta erlajnza'. Njihov umetnički i kreativni pravac prešao je granicu dobrog ukusa", navedeno je u saopštenju.

foto: Printscreen YouTube/Inside Edition

Finansiranje je zatim ukinula i Banka Amerike, sa sedištem u Šarlotu.

"Pablik teatar izabrao je da Julija Cezara predstavi na način koji ima nameru da provocira i uvredi. Da smo bili upoznati s tom namerom, odlučili bismo da ne sponzorišemo predstavu", saopštila je Banka Amerike.

foto: Printscreen YouTube/Inside Edition

Umetinički direktor pozorišta Oskar Justis, koji je i režirao predstavu, izjavio je ranije da će svako ko vidi njihovu produkciju "Julija Cezara" shvatiti "da ni na koji način ne zagovara nasilje prema bilo kome".

Sin američkog predsednika Donald Tramp mlađi prokomentarisao je u nedelju predstavu na Tviteru.

"Pitam se koliko ove 'umetnosti' plaćaju poreski obveznici? Ozbiljno pitanje, kada 'umetnost' postaje politički govor i da li to menja stvari?", napisao je.

Predstava o rimskom vladaru koga su ubili senatori iz straha da postaje tiranin smeštena je u savremeno doba.

(Kurir.rs/Beta)

Foto: Printscreen YouTube/Inside edition

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track