ŠOKANTNA ODLUKA SUDA U SAD: Naoružani neonacista nije pretnja javnosti
Foto: tviter/blue lives maters

Sumnjivo

ŠOKANTNA ODLUKA SUDA U SAD: Naoružani neonacista nije pretnja javnosti

Planeta -

Sud na Floridi "nije pronašao jasne i uverljive dokaze da neonacista sa eksplozivima predstavlja pretnju javnosti", uprkos otvorenoj podršci bombašu iz Oklahome.

Brendon Rasel (21) je sposoban da napravi bombu i priznao je da je to već učinio. Vlasti smatraju da je učestvuju u četovima na neonacističkim forumima, gde je pretio ubistvima i bombaškim napadima.

Istražitelji su u njegovoj sobi pronašli pištolje, municiju i nacističku propagandu. Na ormariću je držao uokvirenu fotografiju Timotija Mekveja, teroriste koji je 1995. u Oklahomi autobombom ubio 168 ljudi.

Sudija je izjavio da ne veruje da postoje "jasni i uvjerljivi dokazi" da Rasel predstavlja pretnju svojoj zajednici, iako je prošli mesec optužen za posedovanje eksploziva i ilegalno skladištenje eksplozivnog materijala.

Policija je otkrila Rasela nakon što je njegov cimer, bivši neonacista koji je prešao na islam, priznao da je ubio drugu dvojicu cimera. Devon Arturs (18) je rekao policiji da su sva četvorica delila neonacistička uverenja.

Foto: Tvitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track