Najnovije vesti

STOUN O OPTUŽBAMA DA JE  BLAG PREMA PUTINU: Postavljao sam i nezgodna pitanja, čućete odgovore
Foto: Fonet

vELIKI INTERVJU

STOUN O OPTUŽBAMA DA JE BLAG PREMA PUTINU: Postavljao sam i nezgodna pitanja, čućete odgovore

Planeta
21:41h

Voditelj američke televizije Si-Bi-Se Stiven Kolber je u svojoj večernjoj emisiji izrazio nezadovoljstvo režiseru Oliveru Stounu zbog "suviše blagog opisa" Vladimira Putina u novom dokumentarcu.

Stoun je u intervjuu Kolberu rekao da je iznenađen ponašanjem onih koji se protive popuštanju napetosti u odnosima između Rusije i SAD. Voditelj je, sa svoje strane, pokušao da natera Stouna da o ruskom predsedniku kaže "bar nešto negativno".

Kolber je rekao da su mnogi gledaoci optužili Stouna za laskanje i da je, navodno, "suviše lako poverovao" svemu što je govorio ruski predsednik.

"To je samo ljubaznost, radoznalost, upravo tako se i postavljaju pitanja", odgovorio je na to režiser.

Kolber, koji je kasnije rekao da još nije našao vremena da pogleda "Putinove intervjue", izrazio je nezadovoljstvo činjenicom da se Stoun navodno nije udubio u temu mogućeg mešanja na izbore u SAD.

Stoun ga je uverio da je postavljao Putinu pitanja o Donaldu Trampu, sajber bezbednosti i hakerima, samo taj deo intervjua nije još prikazan.

Zatim je voditelj pitao režisera da li veruje Putinu nakon 20 sati provedenih sa njim. Stoun je istakao da poštuje ruskog predsednika zbog onoga što radi i razume zašto on to radi.

Režiser je dodao da Putin nije rekao "nijednu ružnu reč" o Sjedinjenim Američkim Državama i da ruski predsednik zaista želi da uspostavi normalne odnose sa njima. Kolber je zatim pokušao da sazna šta će ga najviše iznenaditi u filmu kada ga bude pogledao.

Stoun je naveo da u intervjuu postoji "ogromna količina informacija" koje ranije nisu bile poznate široj javnosti. "Mislim da je on (Putin) posvećen svojoj zemlji. Zapanjen sam njegovom smirenošću i ljubaznošću", nastavlja režiser.

"On nikada ni o kome nije govorio loše. I on je kroz mnogo toga prošao, njega su vređali i ocrnjivali u štampi." U tom trenutku se u studiju začuo smeh koji se kasnije nekoliko puta ponavljao. Stoun je uspeo da ostane miran, iako je u jednom trenutku izjavio: "Ne razumem zašto se smejete“.

Kolber je odgovorio da se oni smeju zbog "suviše mekog opisa" Vladimira Putina.

Stoun je tokom pune dve godine snimao seriju razgovora sa Putinom u ukupnom trajanju od preko 19 sati i stvorio je, kako je najavljeno, "dosad neviđen materijal o ruskom predsedniku", koji će u Americi biti emitovan tokom četiri večeri zaredom, od 12. do 15. juna.

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE: Putin vs novinari!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...