UPAO NA TRENING BEJZBOLA I 50 PUTA PUCAO DOK GA NISU UHAPSILI: Napadač se pre napada raspitivao iz koje su stranke kongresmeni
Foto: reuters, Printscreen

ATENTAT U VIRDŽINIJI

UPAO NA TRENING BEJZBOLA I 50 PUTA PUCAO DOK GA NISU UHAPSILI: Napadač se pre napada raspitivao iz koje su stranke kongresmeni

Planeta -

Džejms Hodžkinson je otvorio je vatru na ljude koji su prisustvovali bejzbol treningu u Aleksandriji u američkoj saveznoj državi Virdžiniji i ranio četiri osobe, među kojima su republikanski kongresmen Stiv Skaliz i njegov pomoćnik, javlja Foks njuz.

Kako je saopštio Donald Tramp, napadač je podlegao povredama, a prema izveštajima medija pre nego što je otvorio vatru pitao je da li se radi o republikancima ili demokratama. Takođe on je identifikovan kao pristalica demokratskog kongresmena Bernija Sandersa.

"UPOZORENJE: Aleksandrijska policija istražuje višestruku pucnjavu u bloku 400 u ulici E. Monroa. Ne približavajte se oblasti, pustite ambulantna kola da prolaze", objavila je na Tviteru policija Aleksandrije.

Napadač je uhapšen, a republikanac Mo Bruks iz Alabame, koji je bio na mestu zločina, izjavio je da je napadač belac, da je pucao iz puške i da je ispalio više od 50 metaka. Ukupno je ranjeno pet osoba.

Svedoci pričaju da je napadač ušetao na trening i opušteno pitao "ima li tu republikanaca ili demokrata", pa je moguće da je reč o atentatu na kongresmena Skaliza.

Začulo se desetak hitaca, a onda su ljudi počeli da padaju, svedoči republikanski senator Rend Pol, koji je stajao na 50-tak metara od napadača.

Kongresmen Skaliz je upucan u kuk, rana je prostrelna i nije vitalno ugrožen. Policija je preplavila oblast u kojoj se napad odigrao, stižu i prvi snimci. Smatra se da Scalizove rane nisu opasne po život, a on je u bolnici u stabilnom stanju. Kad je upucan, svedoci su rekli da je pao na zemlju i puzao, ostavljajući za sobom trag krvi. Odmah su mu priskočili u pomoć.

Iz bezbedbnosnih razloga sve škole u Aleksandriji odmah su zatvorene.

Pucnjava se dogodila u blizini popularnog i uvek punog kafića i parka za pse.

Američki predsednik Donald Tramp obavešten je o ovom incidentu. "Duboko smo pogođeni ovom tragedijom. naše misli i molitve su sa svim članovima Kongresa", navodi se u saopštenju Bele kuće.

Jedna žena koja je u blizini šetala pse rekla da je videla napadača koji je prvo udario policajca. Policajac je izašao iz parkiranog automobila, izvukao pištolj i viknuo nešto, posle čega je otpočela razmena vatre.

U pucnjavi su povređena dva kongresmena, rekao je on.

„Kongresmen Geri Palmer, koji je moj prijatelj, dobio je medicinsku pomoć“, dodao je Bruks

(Kurir.rs/Sputnjik)

Foto: Printscreen Twitter, Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO : Kako se proganjaju nezavisni novinari u Srbiji?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track