(VIDEO) PUTIN PROGOVORIO O PORODICI: Drugi put sam postao deda!
Foto: Printscreen RT

ČETIRI SATA ODGOVARAO NA PITANJA

(VIDEO) PUTIN PROGOVORIO O PORODICI: Drugi put sam postao deda!

Planeta -

"Direktna linija", petnaesta po redu tradicionalna godišnja emisija u kojoj predsednik Rusije Vladimir Putin uživo odgovara na pitanja građana širom Rusije i iz inostranstva, završena je posle više od četiri sata.

Vladimiru Putinu postavljana su pitanja iz oblasti politike, ekonomije, insfrastrukture, pravosuđa, međunarodnih odnosa, vojnih pitanja, ali gledaoci su želeli da znaju i neke detalje o njegovom privatnom životu.

"Moje ćerke, uprkos glasinama, žive ovde, u Moskvi, u Rusiji. Žive normalno. Moje ćerke se bave naukom i obrazovanjem, ne politikom. Imam unuke koji idu u obdanište. Ne želim da rastu kao prinčevi, nego kao obični ljudi, da imaju običan život. Ako bih rekao njihova imena, odmah bi bili identifikovani. Molim vas da me razumete, rekao je Putin i dodao: "Nedavno sam dobio drugo unuče".

Predsednik Rusije ispričao je radoznalim gledaocima da rado sluša šale o sebi, ali ih ne pamti, da nikada nije pročitao nijednu knjigu koja je o njemu napisana, ali i da voli da peca i da mu je najveći ulov bilo 20 kilograma ribe.

Putina su pitali i gde bi otišao da ima vremeplov.

"Ljude intrigira to pitanje, možemo li da se vraćamo u prošlost da bismo uticali na budućnost. Rekao bih da ne treba ništa dirati zbog nepredviđenih posledica, vratio bih se u prošlot možda samo kao posmatrač, jer bih voleo da vidim svojim očima velike događaje u ruskoj istoriji. A mi i imamo vremplov, zove se istoirija", odgovrio je Putin.

Posebno dramatično bilo je pitanje jednog Ukrajinca, stanovnika Kijeva, koji je predsednika Rusije direktno prozvao "zašto ste nas ostavili, zašto ste nam okrenuli leđa".

"Rusija ima mnogo prijatelja u Ukrajini... Bojimo se da vam ne nanesemo bilo kakvu štetu i trudimo se da se ne mešamo u unutrašnje stvari Ukrajine. Verujte mi, umemo da ocenimo vaš stav i visoko je ocenio“, rekao je Putin. On je takođe pohvalio predsednika Ukrajine Petra Porošenka zato što poznaje rusku klasičnu literaturu.

"Kada je Ljermontov pisao pesmu 'Neumivena Rusija' mislio je na celu Rusiju koja je tada obuhvatala i Ukrajinu. Sve je to bila ruska imperija“, podsetio je Putin, komentarišući Porošenkovu izjavu koji, povodom bezviznog režima sa EU citirao pesmu poznatog ruskog klasika Mihaila Ljermontova "Neumivena Rusija".

Ako neko želi da bude Evropljanin neka prvo zatvori of-šor račune, dodao je on.

(Kurir.rs/RT/Sputnjik Srbija)

Foto: Printscreen RT

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO : SAD zabrinute zbog ruskog centra u Nišu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track