RANJENI KONGRESMEN SE OPORAVLJA: Stiv Skalis nije više u životnoj opasnosti
Foto: vikipedija

posle pucnjave u virdžiniji

RANJENI KONGRESMEN SE OPORAVLJA: Stiv Skalis nije više u životnoj opasnosti

Planeta -

Republikanski kongresmen Stiv Skalis, koji je ranjen u pucnjavi u sredu na humanitarnoj utakmici bejzbola i koji je bio "u neposrednoj smrtnoj opasnosti", sada ima dobre šanse za oporavak, saopštili su doktori bolnice MedStar u Vašingtonu gde se on nalazi.

Doktor Džek Sava izjavio je da "postoji dobra šansa za odličan oporavak", ali je dodao da Skalisa čekaju dodatne operacije, dug ostanak u bolnici i rehabilitacija.

Nakon što su doktori izveli nekoliko operacija kako bi sprečili krvarenje i uklonili štetu u abdominalnom delu i na kostima, Sava je naveo da je prisutan rizik od infekciije, prenosi AP.

Skalis je još u kritičnom stanju, ali su se njegovi vitalni znakovi stabilizovali, a doktori su mu umanjili dozu sedativa dovoljno da može da komunicira sa članovima porodice.

Kako se navodi, metak koji je pogodio Skalisa, ušao je sa leve strane kuka i prošao kroz karlicu, lomeći pritom kosti, organe i krvne sudove, a Sava nije precizirao koji organi su oštećeni.

Napad se odigrao za vreme treninga uoči bejzbol utakmice demokratskih protiv republikanskih demokrata koja je trebalo da se odigra u četvrtak.

Kako su mediji prethodno preneli, napadač je ubijen u okršaju sa policijom, a identifikovan je kao Džejms T. Hodžkinson (66).

Dva pripadnika policije su povređena, ali su stabilno.

Lobista Met Mika, ranjen nekoliko puta tokom pucnjave, i dalje se nalazi u kritičnom stanju u univerzitetskoj bolnici Džordž Vašington. Peti ranjeni, pomoćnik kongresa Zek Bart, napisao je na Tviteru da se nalazi u bolinici i da je dobro.

Foto: Vikipedija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track