(VIDEO) SMRT AMERIČKOG STUDENTA OSTAJE MISTERIJA: Neće biti obdukcije, dosta su ga namučili
Foto: Reuters

PORODICA ODLUČILA

(VIDEO) SMRT AMERIČKOG STUDENTA OSTAJE MISTERIJA: Neće biti obdukcije, dosta su ga namučili

Planeta -

KOLUMBUS - Porodica američkog studenta Ota Varmbira, koji je umro posle višemesečnog pritvora u Severnoj Koreji, odbila je obdukciju, čime zvaničan uzrok njegove smrti za sada ostaje nepoznat.

Iz kancelarije islednika u okrugu Hamilton potvrdjeno je da su pregledali telo 22-godišnjeg Varmbira posle njegove smrti u ponedeljak, prenosi Si-En-En (CNN).

foto: Reuters

Fred Varmbir, Otov tata: Ne želimo obdukciju

"Poštovano je protivljenje porodice obdukciji", saopštila je kancelarija, dodajući da je urađen samo spoljašnji pregled tela. Kancelarija islednika je pregledala medicinsku dokumentaciju Zdravstvenog centra Univerziteta u Sinsinatiju, gde je Otovo telo prebačeno po dolasku iz Severne Koreje, kao i izveštaje službe Hitne pomoći, koja je pomogla da se student preveze avionom iz Pjongjanga u Sinsinati.

"U ovom trenutku nema zamljučka o uzroku i načinu na koji je Varmbir preminuo, pošto treba pregledati još medicinske dokumentacije i razgovarati s još ljudi", navodi se u saopštenju.

Varmbir je u martu prošle godine osudjen u Severnoj Koreji na 15 godina zatvora i prinudnog rada, jer je ukrao propagandni plakat. Dan posle sudjenja pao je u komu, a prošle sedmice je "iz humanitarnih razloga" poslat kući. Umro je u ponedeljak u bolnici u Sinsinatiju. Njegovi doktori su rekli da je imao veliko oštećenje mozga, ali da nisu našli dokaze tvrdnji Pjongjanga da je dobio botulizam i da je pao u komu pošto je popio tabletu za spavanje.

(Kurir.rs/Beta)

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Osmeh dečaka, ideje ludaka! 8 ključnih činjenica o Kim Džong-unu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track