(VIDEO) VLADA OBEŠTETILA ŽRTVE LONDONSKOG POŽARA: Dobijaju nove stanove o kojima nisu mogli ni da sanjaju
Foto: Twitter/Tonyinbham

pravda

(VIDEO) VLADA OBEŠTETILA ŽRTVE LONDONSKOG POŽARA: Dobijaju nove stanove o kojima nisu mogli ni da sanjaju

Planeta -

Preživeli u stravičnom požaru koji je zahvatio Grenfel tauer u Londonu dobiće trajni smeštaj u luksuznom stambenom objektu vrednom dve milijarde funti u Kensingtonu.

Vlada je kupila 68 jednosobnih, dvosobnih i trosobnih stanova, a ove informacije stižu tek sedam dana nakon katastrofe u kojoj je smrtno stradalo 79 osoba. Mnogi su ostali na ulici, a sada će dobiti stanove u kompleksu u kojem nekretnine koštaju od 1,5 miliona funti ili 1,7 miliona evra.

Iako su kritikovali i ljutili se na sporu i haotičnu reakciju zvaničnika po dojavi požara, sada će dobiti priliku da obnove svoje živote. Kompleks Kensington Rou obuhvata 24-satnu uslugu vratara i privatni bioskop, navodi se na veb stranici projekta. Svaki novi dom bit će potpuno opremljen, a očekuje se da gradnja bude završena do kraja jula.

Nije jasno hoće li novi stanari Grenfela imati pristup istim objektima kao i privatni vlasnici, a Odel za zajednice i lokalnu vlast objavio je da će dodatni javni novac pomoći da opremanje stanova bude brže okončano i angažovano više radnika. "Naš prioritet je da svi koji su izgubili svoje domove budu trajno smešteni što je pre moguće kako bi mogli početi da obnavljaju svoje živote", rekao je sekretar Odelenja Sadžid Džavid. Novi domovi nalaziće se na oko 2,4 km od izgorelog tornja.

Kurir.rs/Guardian

Foto: Tviter /Tonyinham

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Najveći požari u istoriji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track