(VIDEO) BRITANSKI PACIJENTI OD LEKARA PRAVE ZAVISNIKE: Zbog previše posla medicinari se okreću drogama i piću
Foto: Profomedia, Profomedia0041448170

opasno

(VIDEO) BRITANSKI PACIJENTI OD LEKARA PRAVE ZAVISNIKE: Zbog previše posla medicinari se okreću drogama i piću

Planeta -

Broj lekara koji traže specijalističku pomoć zbog zloupotrebu supstanci i probleme sa mentalnim zdravljem se "povećava svakodnevno", upozorio je medicinski direktor nove službe za podršku lekarima u Velikoj Brotaniji. Sara, jedna od lekarki koja je trenutno u oporavku, kaže je da stres u vezi sa radom "definitivno" predstavlja faktor u njenom rastućem unosu alkohola - koji je stigao do stadijuma na kome je ujutro zvao bolesnim jer sam pila toliko da nije bila sposobna za rad.

Ona je rekla da je u poređenju sa situacijom kada je počela da radi kao doktor početkom devedesetih godina prošlog veka, "zahtevi za radom su se sigurno povećali. Ovo me je naučilo da prvo moram da se brinem, inače ću se ubiti. Ali ovo je prilično ekstremni način da se nauči ta lekcija. "

Više od polovine - 52 odsto - lekara za kažu da su se loše osećali zbog stresa u poslednjih godinu dana, prema istraživanju u kome je učestvovalo više od 2.000 doktora objavljenog ranije ovog meseca.

Portparol Ministarstva zdravlja je ovim povodom rekao: "Lekari opšte prakse su apsolutni osnov zdravstvene službe, zbog čega je ova Vlada uložila 16 miliona funti kako bi dala prednost njihovom mentalnom zdravlju. Oni i pripravnici mogu dobiti besplatan, poverljivom savetu ako doživljavaju stres, anksioznost ili druge činioce koji utiču na njihovo mentalno zdravlje i život.

Kurir.rs/Independent

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track