(VIDEO) NA BLISKOM ISTOKU SE OTVARA NOVI FRONT: Izrael ponovo napao sirijsku vojsku
Foto: EPA 24.6.2017

opasno

(VIDEO) NA BLISKOM ISTOKU SE OTVARA NOVI FRONT: Izrael ponovo napao sirijsku vojsku

Planeta -

Izraelske snage uzvratile su vatru Siriji, nakon što je nekoliko projektila iz te ratom razorene zemlje danas ponovo pogodilo Golansku visoravan, saopštila je izraelska vojska.

To je druga takva razmena vatre za dva dana, naglašava AFP.

Kako se navodi u saopštenju izraelske vojske, meta su bile dve pozicije artiljerije i jedan kamion za municiju koji pripadaju snagama sirijske vlade.

U saopštenju se ističe da je vojska naredila Izraelcima da se drže dalje od otvorenih područja u blizini Kuneitre, grada na severozapadu Sirije u kojem se vode intenzivni unutrašnji sukobi.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu je izjavio da Izrael neće tolerisati prelivanje sirijskog sukoba na svoju teritoriju - niti minobacačke vatre, niti raketa, sa bilo kog fronta - kao i da će snažno odgovoriti na svaki napad.

Nekoliko osoba je juče ubijeno u napadu izraleskih aviona na Siriju, koji se dogodio nakon što je 10 projektila iz te ratom razorene zemlje pogodilo Golansku visoravan, javile su sirijska novinska agencija SANA i portparol izraelske vojske.

Prema navodima Sirijske opservatorije za ljudska prava, čije je sedište u Velikoj Britaniji, dva sirijska vojnika ubijena su u napadu Izraela.

Izrael je izvršio više vazdušnih napada u Siriji od izbijanja građanskog rata u toj zemlji 2011. godine, od kojih je većina ciljala na konvoje s oružjem ili skladišta šiitske libanske proiranske pravojne organizacije Hezbolah, koja podržava sirijsku vladu.

Kurir.rs/tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track