(VIDEO) SPASAVANJE BEBE SU SVI SLAVILI KAO ČUDO: Priča o detetu koje je u londonskom soliteru nađeno posle 12 dana je mnogo surovija
Foto: Profimedia

okrutno

(VIDEO) SPASAVANJE BEBE SU SVI SLAVILI KAO ČUDO: Priča o detetu koje je u londonskom soliteru nađeno posle 12 dana je mnogo surovija

Planeta -

U početku, vest da je dojenče preživeko 12 dana u ostacima Grenfelovog tornja, izgledalo je kao čudo u inače tragičnoj priči. Ne samo da je beba, navodno, preživela plamen, ali se očigledno nalazila na šesnaestom spratu. Priča je odjeknula kao "vruće vesti", za koju se navodi da su je citirali pripadnici policijskih snaga uključenih u istragu i tvrdili da je gradonačelnik Sadik Kan komentarisao "čudesni opstanak" bebe.

Sa obimom katastrofe i činjenicom da je požar još buktao, to je bila vrsta priče koje su skočile i podelile hiljade ljudi. Slučaj "Grenfel bebe" nije prvi put da je tragedija izazvala uznemirujuće i lažne vesti o pretpostavljenim "preživelima" i "žrtvama". Nakon napada u Mančesteru, objavljivani i deljeni lažne izveštaje o nestalim osoba. Jedna mama se čak probudila i poručila da je njena ćerka bila uključena u napad.

Mediji su se takođe suočili sa optužbama da su umanjivali broj žrtava u soliteru. Postoji veliki broj razloga zbog kojih se broj žrtava koji se navodi u vestima ne poklapa sa brojem stanovnika.

Glavna je činjenica da policija i vatrogasne službe ne žele da kažu javnosti sve ono što ne znaju da je sigurno tačno.

Kurir.rs/Mirror

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track