(VIDEO) OVAKO VEŽBAJU ZA TREĆI SVETSKI RAT: Američka vojska napala rusku brigadu, a evo i gde!
Foto: Printscreen Youtube

RATNE IGRE

(VIDEO) OVAKO VEŽBAJU ZA TREĆI SVETSKI RAT: Američka vojska napala rusku brigadu, a evo i gde!

Planeta -

Duboko u bespućima kalifornijske pustinje, američka vojska vežba za novi svetski rat.

Izradili su ogromni centar za obuku nedaleko od Barstoua, a osmislili su i čitavu neprijateljsku vojsku kako bi mogli što bolje da se uvežbaju u što realnijem okruženju.

Fort Irvin jedna je od najvećih vojnih baza u Sjedinjenim Američkim Državama, a prostire se na više od dve i po hiljade kvadratnih kilometara. Od 1979. godine ona je centar za obuku u kom aktivni vojnici i pripadnici nacionalne garde dolaze da održavaju borbenu gotovost.

Osim stalnih priprema za urbano ratovanje, američka vojska drži i čitavu jedinicu opremljenu ekvivalentima ruskih borbenih vozila. Aktivna vojna jedinica, 11. mehanizovana jedinica, služi kao suprotstavljena vojska (OPFOR).

Za potrebe obuke, oni su postali neprijatelji, odnosno vojnici izmišljene države Mojavije, a preuzimaju nazive i oznake 60. gardijske motorizovane divizije.

foto: Printscreen Youtube

Koriste razna američka vozila koja su izmenjena da liče na ruske tenkove i transportere, popularno nazvana OSV (OPFOR surogat vozila). Često je reč o američkim vozilima s pozamašnim količinama fiberglasa i odgovarajućom maskirnom bojom.

(Kurir.rs/express.hr)

Foto printscreen youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV) SILA 20 EPIZODA: Raketni sistem koji je oborio američki ponos F - 117A!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track