PIJU, A NE ZNAJU ČEMU SVE TO: Evo ko konzumira najviše alkohola na svetu
Foto: Profimedia

Zastrašujući rezultati

PIJU, A NE ZNAJU ČEMU SVE TO: Evo ko konzumira najviše alkohola na svetu

Planeta -

Rezultati istraživanja neprofitne organizacije United European Gastroengerology pokazali su da Evropljani konzumiraju najviše alkohola i tako povećavaju šansu za rak.

Izveštaj pokazuje da stanovnici Evropske unije piju dva alkoholna pića dnevno, i tako povećvaju šansu da razviju kolorektalni kancer i druge probleme za 21 odsto! Konzumacija alkohola u Evropi je najveća u svetu, a čak 20 odsto Evropljana starijih od 15 godina teško se opija minimum jednom nedeljno.

Iz organizacije upozoravaju da Evropljani, nažalost, nisu dovoljno svesni veze između alkohola i raka, a za to je najviše zaslužna neinformisanost. “Jedan od najvećih izazova u Evropi je visoka konzumacija alkohola, a to je nažalost ukorenjeno u društvu i kulturi evropskih naroda“, kaže profesor Markus Pek. Inače, 2014. godine Svetska zdravstvena organizacija je pronašla da je jedna od 20 smrti uzrokovana posledicama alkohola, a predviđanja su da će broj obolelih od raka da poraste sa 14 miliona obolelih na 22 miliona do 2030. godine.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Bizarni Rus prkosi evoluciji: Mrtav pijan skočio na glavu, ali led je pobedio!

(Foto: Profimedia)

(Kurir.rs/b92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track