PJONGJANG: Lansiranje rakete demonstrira moć nepobedive snage
Foto: Reuter

Samopouzdani

PJONGJANG: Lansiranje rakete demonstrira moć nepobedive snage

Planeta -

Uspešno lansiranje interkontinentalne balističke rakete „Hvason 14“ predstavlja poslednju fazu usavršavanja nuklearnih snaga Severne Koreje i demonstrira moć nepobedive snage zemlje i odbrambene industrije Džuče Koreje, saopšteno je iz Akademije severnokorejske nacionalne odbrane.

Kako se navodi, u pitanju je veliki događaj u istoriji Severne Koreje, za koji se ta zemlja izuzetno dugo pripremala.

„Severna Koreja, kao velika nuklearna sila, u stanju je da napadne bilo koju tačku sveta i tako preseče sve moguće ucene nuklearnim ratom od strane SAD, ali i da zaštiti svet, kao i stabilnost Korejskog poluostrva“, ističe se u saopštenju.

Podsetimo, Pjongjang je saopštio da je uspešno lansirao svoju prvu interkontinentalnu balističku raketu koja je dostigla visinu od 2.802 kilometara i da je letela 933 kilometara.

Tu činjenicu je potvrdio i Pentagon, saopštivši da je Severna Koreja zaista to i učinila, kao i da nijedna raketa koju je ispalio Pjongjang do sada nije prešla toliko rastojanje, što predstavlja pretnju za Aljasku.

Džuče ideja je zvanična državna ideologija i celokupan politički sistem Severne Koreje, čiji je tvorac prvi predsednik te zemlje Kim Il Sung.

(Foto: Reuters)

(Kurir.rs/Sputnjik Srbija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sila 9. epizoda Kimov leteći konj od kojeg se trese zemlja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track