(UZNEMIRUJUĆE) ZOVU GA MESAR: Policajac iz Mosula sveti pobijenu braću, hvali se da je odsekao 50 glava
Foto: Youtube/Printscreen

OSVETNIK IZ IRAKA

(UZNEMIRUJUĆE) ZOVU GA MESAR: Policajac iz Mosula sveti pobijenu braću, hvali se da je odsekao 50 glava

Planeta -

Islamska država je na izdisaju. Sve više militanata se predaje ili u borbama padaju u ruke iračkih snaga, Kurda ili sirijske vojske i saveznika.

U Evropi je praksa da se bivši pripadnici kalifata ili drugih terorističkih organizacija po povratku s ratišta kazne relativno blago i uvrste u “program deradikalizacije“. Koliko će ova praksa dati uspeha, videće se kada ovi uglavnom mladi ljudi budu pušteni na slobodu i vrate se u svoje zajednice.

Ovih dana je u Iraku jedan pripadnik iračkih snaga sigurnosti, koje se bore protiv terorista kalifata u Mosulu, izjavio kako je sam ubio 50 militanata , rekavši kako im je time vratio dug za masovne pokolje civila.

"Kada vam zakolju brata ili majku, šta ćete učiniti? Ono što su oni činili nama, mi moramo uraditi njima”, rekao je čovek koji se predstavio kao policajac Falah Aziz.

Rekao je da je ubio 50 terorista Islamske države odrubivši im glavu i da ih je još 130 ubio u borbama, jer se sveti za smrt četvorice njegove starije braće.

Jedan od snimaka iz telefona, koje je objavio švedski Ekspresen, pokazuje Aziza, pod nadimkom "Mesar", s krvavim nožem, a na drugom drži glavu jednog od terorista kalifata.

Rekao je da ga njegove kolege ne osuđuju zbog toga što čini, a neki ga čak i slave.

Iračke snage su bile meta povremenih optužbi Ujedinjenih nacija i nezavisnih organizacija za ljudska prava zbog vansudskih likvidacija zarobljenika Islamske države i navodnih prisilnih deportacija sumnjivih simpatizera ove grupe.

Kurir.rs/Logično.com/Expressen Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SILA 19 EPIZODA: Ovo je Asadov razbijač terorista, smrt dolazi sa neba!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track