TRAMP SUMIRA UTISKE O PUTINU: Došlo vreme da se krene napred u saradnji sa Rusijom
Foto: Fonet, Foto: Fonet

POSLE SAMITA U HAMBURGU

TRAMP SUMIRA UTISKE O PUTINU: Došlo vreme da se krene napred u saradnji sa Rusijom

Planeta -

Predsednik SAD Donald Tramp napisao je na Tviteru da je došlo vreme da se krene napred u konstruktivnoj saradnji sa Rusijom.

"Dogovorili smo se o prekidu vatre u delovima Sirije što će spasiti živote. Došlo je vreme da se krene napred u konstruktivnoj saradnji sa Rusijom", napisao je Tramp na svom Tviter nalogu.

​Ranije je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov potvrdio da su Rusija i SAD spremne da proglase prekid vatre u jugozapadnoj Siriji počevši od 9. jula 2017. godine.

O mešanju Rusije u američke izbore

Američki predsednik dodao je da je dva puta tokom razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Hamburgu pokretao temu "mešanja Rusije u izbore" i da je ruski predsednik kategorički demantovao ove tvrdnje.

"Dva puta sam snažno pritisnuo predsednika Putine o pitanju mešanja Rusije u naše izbore. On je to kategorički demantovao“, napisao je američki lider na Tviteru.

On je napisao i da je sa Putinom razgovarao o formiranju "jedinice za sajber bezbednost" kako bi se u budućnosti sprečilo hakovanje izbora.

​Juče je predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da će „radna grupa o sajber-bezbednosti koju će formirati Rusija i SAD isključiti u budućnosti bilo kakve spekulacije“.

(Kurir.rs/ Sputnjik Srbija/ RT)

Foto: Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Vučić sa 600.000 evra hteo da ućutka Velimira Ilića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja