KIMOVA ŠTAMPA PRETI AMERICI: Ako uđete u rat sa nama, pretvorićemo vas u gomilu pepela
Foto: Foto Reuters 25 5 2017

MEDIJSKI RAT

KIMOVA ŠTAMPA PRETI AMERICI: Ako uđete u rat sa nama, pretvorićemo vas u gomilu pepela

Planeta -

Severna Koreja zapretila je danas SAD da ne vrše pritisak na Pjongjang, jer će vojni sukob sa tom zemljom "neizbežno dovesti SAD do samouništenja", objavljeno je danas u zvaničnom listu severnokorejske vlade Minju Čoson ('Demokratska Koreja').

Američka predsednička administracija se "priprema za provokativne i opasne vojne korake", koristeći se tvrdnjom da lansiranje interkontinentalne balisticke rakete (ICBM) Hvasong-14, koje je Severna Koreja izvela 4. jula, predstavlja svetsku pretnju, navodi se u tekstu, prenosi Itar Tas.

List upozorava da Severna Koreja sada poseduje sposobnosti za izvođenje moćnog kontranapada koji će "pretvoriti SAD u gomilu pepela".

Kako se navodi, nakon što je administracija američkog predsednika Donalda Trampa preuzela vlast, doba "strateškog strpljenja" sa Severnom Korejom je završeno i Vašington je pokrenuo aktivne međunarodne kampanje u cilju povećanja pritiska na Pjongjang zbog raketnih i nuklearnih testova te zemlje.

Ambasadorka SAD pri Ujedinjenim nacijama Niki Hejli rekla je prošle nedelje Savetu bezbednosti da je Vašington spreman da u koristi svoje pune sposobnosti kako bi se odbranio i kako bi odbranio svoje saveznike od pretnje koja dolazi od raketnog i nuklearnog programa Severne Koreje.

Međutim, ona nije napomenula da bi SAD mogle da upotrebe vojnu silu u slučaju nužde, navodi agencija.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Osmeh dečaka, ideje ludaka! 8 ključnih činjenica o Kim Džong-unu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track