(VIDEO) LONDONSKI TORANJ SMRTI: Ostatke žrtava traže sitom na zgarištu!
Foto: Printscreen Youtube

Jezivo

(VIDEO) LONDONSKI TORANJ SMRTI: Ostatke žrtava traže sitom na zgarištu!

Planeta -

Požar koji je progutao ceo soliter u zapadnom Londonu i odneo najmanje 80 života, izbio je u zamrzivaču proizvođača Hotpoint.

Istražitelji i dalje tragaju za žrtvama. Snimci potrage u ostacima zgrade pokazuju stravičnu sliku ostataka paklenog tornja. Snimke je objavila policija, a u prvom planu je stepenište na kojem su mnogi od stanara poginuli bežeći od vatrene stihije.

Policija i dalje istražuje slučaj i traga za telima, a javnost smatra da se informacije zataškavaju, i da se krije broj poginulih koji je mnogo veći.

"Tražimo otiske prstiju u svim stanovima na svakom spratu. Policija i forenzičari daju sve od sebe, kleče i vuku se po nepristupačnim mestima, kako bi pronašli tragove po kojima će identifikovati žrtve", kaže policajac Ejlister Hačins, koji je među prvima došao na zgarište.

"Koriste se sita kako bi odvojili krhotine, a sve ostalo biće spakovano u posebne kutije i ide na dalju analizu sa oznakom sprata, stana i prostorije iz koje je uzorak uzet", objasnio je Hačins postupak.

Svi koji su u istrazi mole porodice poginulih, ali i sve druge za strpljenje. Mnogi veruju da je u zgradi u vreme požara bilo mnogo više ljudi, a samim tim i žrtava, ali informacija od policije i drugih je malo.

"Sada imamo dokaz stručnjaka da požar nije namerno izazvan", rekla je detektivka Fiona Mekormik.

Policija navodi da ni izolacija ni pločice korišćene za oblaganje zgrade od 24 sprata nisu prošle bezbednosne testove i zato se vatra tako brzo proširila i za svega pola sata zahvatila gotovo čitavu zgradu.

"S obzirom na veliki broj mrtvih, razmišljamo o podnošenju krivične prijave za ubistvo iz nehaja i kršenje zakona i zakonskih odredbi", dodala je Mekkormik.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track