(VIDEO) REPUBLIKANSKI SENATOR TEŠKO OBOLEO: Džon Mekejn ima rak na mozgu
Foto: Reuters

AGRESIVAN TUMOR

(VIDEO) REPUBLIKANSKI SENATOR TEŠKO OBOLEO: Džon Mekejn ima rak na mozgu

Planeta -

Američki senator iz Arizone Džon Mekjn ima kancer na mozgu, saopštila je Klinička bolnica Majo u FIniksu. Tumor je otkriven tokom prošlonedeljne operacije uklanjanja krvnog ugruška iznad senatorovog levog oka.

"Patologijom tkiva otkriveno je da je uzrok primarnog tumora na mozgu, tzv. glioblastoma, krvni ugrušak pronađen u mozgu Mekejna", saopštila je bolnica.

Mekejn i njegova porodica razmatraju hemIoterapiju i radioterapiju. Njegovi lekari rekli su da se on dobro oporavlja od operacije i da je njegovo generalno zdravlje odlično.

"On je dobro raspoložen i dobro se oporavlja kod kuće sa svojom porodicom. Prema savetima svojih lekara, senator Mekejn će se oporavljati u Arizoni sledeće nedelje", navodi se u saopštenju Mekejnove pres-službe.

Glioblastom je najčešći i najagresivniji od svih tumora na mozgu. Ukoliko se ne leči, prosečan životni vek sa glioblastomom je nekoliko meseci, a uz primenu hemIoterapije i zračenja - 15 meseci. Međutim, kod nekih pacijenata, ovaj period može se produžiti do dve godine.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track