Najnovije vesti

(VIDEO) BIBLIJSKA POŠAST POGODILA RUSIJU: Rojevi skakavaca nemaju milosti, zemlji preti glad
Foto: Youtube screenshot/RT

dramatično

(VIDEO) BIBLIJSKA POŠAST POGODILA RUSIJU: Rojevi skakavaca nemaju milosti, zemlji preti glad

Planeta

Jezivi snimci pokazuju roj skakavaca koji prelaze puta u južnoj ruskoj republici Dagestan, gde je veliki deo zemlje pogođen ovom pošasti.

Amaterski video, snimljen kroz vetrobransko staklo automobila, pokazuje nešto što se na prvi pogled čini kao pesak na vrhu horizonta. Međutim, kada se automobil približi, za gusti oblak se ispostavlja da je haotična masa skakavaca koji prolaze preko puta.

invazija skakavaca podstakla je lokalne vlasti da proglase vanredno stanje u delovima republike prošlog meseca, na oko 114.000 hektara poljoprivrednog zemljišta. Uprkos merama koje se preduzimaju, poput fumigacije sa traktora i aviona, skakavci i dalje uništavaju useve i ispašu. "Oni sve proždiru, uništavaju zelena polja, a ostaju samo gola zemlja, samo goli tereni ", tvrdi lokalno stanovništvo.

"Za njih nema nikakve razlike: drveće, grmlje ili trava. Ako sve ojedu, goveda neće imati gde da pasu. Ne znamo šta da radimo onda. " Prema podacima Organizacije UN-a za poljoprivredu i hranu, prosečan roj skakavaca može potrošiti istu količinu hrane kao 10 slonova ili 2.500 ljudi, kao i mogućnost da putuju do 130 kilometara u jednom danu.

Kurir.rs/RT

Foto: Screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

DA VAM SE SVAKA DLAKA NAJEŽI! Džinovski roj komaraca lebdi nad glavom!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...